Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 3

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A jelen vegyszerei a jövő mérgei

Génmódosított növények esetében az egyik leggyakrabban használt növényvédő szer, a glüfozát (glyphosate) nevű glicinszármezék apoptózist, illetve nekrózist idézhet elő köldökzsinórból, placentából és embriókból származó humán sejtvonalakban.

Lege Artis Medicinae

2004. OKTÓBER 20.

A vakcinológia aktuális kérdései

JELENIK Zsuzsanna

A közlemény a vakcinológia jelenlegi állásával, fejlődésének irányával foglalkozik; elsősorban azokat az elemeket veszi sorba, amelyek a gyakorló orvos számára fontosak és érdekesek lehetnek. A „klasszikus” oltóanyagok - pertussis, morbilli, poliomyelitis - antigénjeinek módosítása növeli a hatékonyságot és csökkenti a mellékhatásokat. A konzerválószerek (thiomersal) és a humán eredetű fehérjék elhagyása fokozza a vakcinák biztonságát; az új adjuvánsok az immunológiai hatást erősítik. Új... tovább »

Ideggyógyászati Szemle

1960. SZEPTEMBER 01.

Az ataraxis kritikája

SIMKÓ Alfréd, KARDOS György

A neurolepticumok és az ataracticumok hatásai között lényeges különbségek állapíthatók meg ; az előbbiek a psychotikus élményeket és a psychosisok struktúráját qualitative is képesek befolyásolni, az utóbbiak hatása csupán quantitatív. A therápiás eredmények az esetek jelentékeny részében kedvezőek, de az elért javulás csak fokmérője egy igen bonyolult és dinamikus jellegű remissiós folyamatnak. A normálpsychológiai határok között jelentkező szorongások és feszültségek megjelenési formáit... tovább »