Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 46

Lege Artis Medicinae

2016. DECEMBER 18.

Intravénás immunglobulin-immunterápia immunmediált vetélésekben

FÜLÖP Vilmos, PETRÁNYI Győző

BEVEZETÉS - A szerzők nemzetközi és hazai kutatási eredmények alapján összefoglalják azokat a humorális és sejtközvetített immunregulációs zavarokat, melyek az „immunmediált abortusz” (IMA) hátterében találhatók. BETEGEK ÉS MÓDSZEREK - A hazai kutatási program keretében az alloimmun habituális vetélések autoimmun és egyéb nem immunológiai háttértől való elkülönítésére speciális vizsgálati protokollt dolgoztak ki. Az egyéb okok kizárása után erythrocyta-antitest inhibíciós tesztet (EAI)... tovább »

Lege Artis Medicinae

2016. AUGUSZTUS 20.

A lélek és az abortusz

MAGYAR László András

Vajon gyilkosság-e a „művi abortusz”? Gyilkosságról akkor beszélhetünk, ha emberi lény elpusztításáról van szó. Kérdés azonban, az embrió vagy a magzat emberi lénynek tekinthető- e, illetve, élete mely időpontjától tekinthető annak? E - valójában nem orvosi, biológiai, hanem sokkal inkább jogi, sőt filozófiai-teológiai - kérdésre adott válaszokat mindig az adott társadalom világszemlélete, ideológiája határozta meg az idők során.

Hírvilág

2016. JÚNIUS 27.

Drasztikusan nő az abortusz mellett döntő nők száma Latin-Amerikában

Drasztikusan nő az abortusz mellett döntő nők száma Latin-Amerikában a zikavírussal és annak magzatra gyakorolt hatásával kapcsolatos aggodalmak miatt - állapították meg kutatók.

Hypertonia és Nephrologia

2015. JÚNIUS 25.

Hoztam egy esetet

KISS István

Harminchat éves egyedülálló nőbeteg jelentkezett Hypertonia Szak ambulanciánkon. Anamnézisében megelőző betegség nem szerepelt. Jelenleg állandósult a munkahelyi stresszállapota, amelyet minden bizonnyal súlyosbít a magánéleti válsága is (megfelelő partner keresése, illetve hiánya). Menstruációja normális, eddig három művi abortusza volt, a nem megfelelő partnerrel gyereket nem vállalt. Ak tuá li san fogamzásgátlót nem szed.

Hírvilág

2015. JANUÁR 26.

Eutanáziavita Párizsban

Több ezren tüntettek vasárnap Párizsban az eutanázia engedélyezése ellen a Menet az életért nevű szervezet szokásos éves felvonulásán.

Hírvilág

2014. JÚNIUS 13.

Legújabb abortusztabletta Csehországban

Kapható lesz a legújabb abortusztabletta Csehországban

Hírvilág

2014. JÚNIUS 11.

Háromezer lengyel orvos: Hit Nyilatkozata

Lengyelországban heves viták zajlanak a terhességmegszakítást elutasító orvosok kapcsán

Hírvilág

2014. MÁJUS 15.

Öten voltak hárman lettek

Egyre kisebbek a kínai családok

Hírvilág

2014. ÁPRILIS 29.

Hírvilág

2014. MÁRCIUS 21.

Miért nem hozzák forgalomba az abortusztablettát?

a GYEMSZI szerint nem kockázatos az abortusztabletta