Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 18

Hírvilág

2016. JANUÁR 15.

A poliklórozott bifenilek súlyosan veszélyeztetik az európai tengerekben élő delfineket

A betiltott poliklórozott bifenilek (PCB-k) továbbra is erősen veszélyeztetik az európai tengerekben élő delfineket - figyelmeztetnek a szakemberek a Scientific Reports című folyóirat online kiadásában közölt tanulmányukban.

PharmaPraxis

2015. DECEMBER 02.

Feszítő gondok között is csöndes a gyógyszerágazat

A hamis gyógyszerek piacáról származó bevételekből pénzelik a terrorizmust, a jövedelmező üzletágban minden befektetett dollár ötszörös hasznot hoz – derült ki többek között a napi.hu gazdasági szakportál keddi, egészségügyi konferenciájának gyógyszerellátási szekciójában, ahol a gyógyszerhamisítás elleni uniós direktíva várható hatásairól, a bizonyítékokon alapuló támogatáspolitikáról, és a gyógyszerpiaci szereplők összefogásának fontosságáról is szó esett.

Gondolat

2015. MÁJUS 09.

Münchhausen báró és az ő szindrómája

Karl Friedrich Hieronymus von Münchhausen báró, német katonatiszt, akinek neve a nagyotmondással forrott össze, 295 éve, 1720. május 11-én született.

Hírvilág

2015. MÁJUS 05.

Az orvosi thriller mestere

A gyógyítással, az orvosi pálya kihívásaival és visszásságával számos orvos végzettségű író foglalkozott, ám korunkban is él egy neves szerző, aki e pályabuktatóit új műfajban kívánja megjeleníteni.

Hírvilág

2014. FEBRUÁR 19.

A "néma járvány"

Kapcsolat lehet egyes vegyszerek és a gyermeki idegfejlődés zavarai közt

Hírvilág

2013. MÁJUS 22.

Beszámolt a miniszter

A kényszernyugdíj lehetőség a fiataloknak

Gondolat

2013. FEBRUÁR 28.

Böjt az áttörésért

Ma már kevés ellenállásba ütközik az a feltételezés, mely szoros kapcsolatot lát a táplálkozás és az egészségi állapot között.

Hivatásunk

2013. FEBRUÁR 20.

Miért böjtöltek eleink?

NEMESI Zsuzsanna

Ma már szinte mindenki egyetért avval, hogy a táplálkozás és az egészségi állapot jelentős mértékben összefügg egymással. A táplálék gyógyszer és méreg is lehet. Táplálkozási iskolák sokasága foglalkozik az élelmiszerek egészségre gyakorolt áldásos vagy épp ellenkezőleg, romboló hatásával. Az sem újkeletű vélekedés, hogy a visszafogott fogyasztás, a kímélő speciális étrend, a diéta bizonyos esetekben jelentős fordulatot hozhat a kóros állapotokban. A testi-lelki jóllét elérése vágyott céllá... tovább »

Gondolat

2013. JANUÁR 14.

Ülj le közénk, és mesélj!

1937. január 13. Thomas Mann felolvasóestje a budapesti Magyar Színházban