Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 12

Hírvilág

2019. FEBRUÁR 27.

Horváth Péter kapta az idei Szent-Györgyi Talentum Díjat

Horváth Péter bioinformatikus, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont (MTA SZBK) Biokémiai Intézetének igazgatója kapta az idei Szent-Györgyi Talentum Díjat.

Klinikum

2017. FEBRUÁR 09.

Reumatológiai gyulladásos megbetegedések és családtervezés – a szülész szemével: csökken a fertilitás - A Figyelő 2017;1

PAJOR Attila

A gyulladásos reumatológiai betegségek többnyire nőkben fordulnak elő, és gyakran a családtervezés időszakában. Míg a rheumatoid arthritis (RA), a juvenilis idiopathiás arthritis és a spondyloarthritis ízületi gyulladással és kevés szervi manifesztációval, addig a kevert, differenciálatlan kötőszöveti betegségek, a szisztémás lupus erythematosus (SLE), az antifoszfolipid szindróma (APS), a szisztémás sclerosis, a Sjögren-szindróma, a gyulladásos myopathiák és a vasculitisek különféle... tovább »

Hírvilág

2015. MÁJUS 10.

Az izgalom biológiája

Kiállítás a stresszről az Orvostörténeti Múzeumban

Ideggyógyászati Szemle

2014. MÁRCIUS 30.

Személyes visszaemlékezés Selye Jánosra és az Institut de Mèdecine et de Chirurgie Experimentales-re (IMCE)

MILAGROS Salas-Prato

Ez a cikk rövid személyes visszaemlékezés Selye Jánosra és intézetére, hogy bemutassam először, hogy hogyan befolyásolt bennünket; másodszor, ki volt ő mint személyiség, ember, orvos, tudós, professzor, mentor; harmadszor milyen volt az Institut de Mèdecine et Chirurgie expèrimentales (IMCE) felépítése és működése, és negyedszer Selye János szerepét és eredményeit.

Gondolat

2014. JANUÁR 26.

Szimptómák, szimbólumok, választások

Szondi Lipót 1986. január 24.-én halt meg Küsnacht, Zürich mellett, Svájcban.

Gondolat

2012. MÁJUS 13.

Hirschfeld és a köztes nem

1935. május 15-én lett öngyilkos a Nizzába menekült Magnus Hirschfeld német neurológus, a szexuális élet kutatásnak egyik úttörője.

Hírvilág

2012. MÁJUS 01.

Magyar származású akadémikust méltat Brüsszel

A belga akadémián életműdíjjal kitüntetett Frühling János munkásságát méltatja egy belga lap

Gondolat

2011. AUGUSZTUS 15.

Az orvostovábbképzésről

Az orvos továbbképzésről, második rész

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

A nemi életre is hatással van az elhízás

Az elhízás csökkenti a nemi aktivitást és káros hatással van a szexuális egészségre is. Az elhízott nők körében négyszer gyakoribb a nem tervezett terhességek gyakorisága, holott kevesebb partnerük van. A férfiak esetében az elhízás drámaian megnöveli az impotencia és a nemi úton terjedő betegségek átvitelének kockázatát.

Egészségpolitika

2011. AUGUSZTUS 15.

Nyílt forráskódú, gondozást segítő robotok

Egy francia cég a fejlesztők rendelkezésére bocsátotta a robuBOXKompaï időseket és gondozásra szoruló személyeket segítő robot szoftverfejlesztő csomag nyílt forráskódú változatát.