Részletes keresés

Kérjük, állítsa be a paramétereket!


 

Találatok száma: 5

Hírvilág

2018. JANUÁR 29.

Ijesztő mértékben emelkedett a globális hőmérséklet 2014-2016-ban

Rekordmértékben emelkedett a globális földfelszíni hőmérséklet 2014 és 2016 között, csak ebben három évben több mint 25 százalékkal emelte meg a globális felmelegedés mértékét az 1900-as évek kezdete óta - mutatták ki az Arizonai Egyetem kutatói.

Idegtudományok

2012. MÁRCIUS 26.

A fejlődő pszichiátriai határai

Beszámoló az MPT XVII. Vándorgyűléséről

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az inzulintermelő sejtek belső órája

A hasnyálmirigyben a béta-sejtek belső órája szabályozza az inzulin-termelést. Ha ez az óra elromlik, diabetes alakul ki.

Hírvilág

2011. AUGUSZTUS 15.

Az inzulintermelő sejtek belső órája

A hasnyálmirigyben a béta-sejtek saját belső órája szabályozza az inzulintermelést. Ha ez az óra elromlik, diabetes alakul ki - számoltak be a Northwestern University kutatói a Nature online kiadásában.

Ideggyógyászati Szemle

2011. MÁJUS 20.

Az alvásdinamika és delta-homeosztázis szerepe a kognitív funkciókban

HALÁSZ Péter

Ebben az írásban két egymással összefüggő célképzet vezetett. Egyrészt az alvásdinamika, főleg az újabb mikrostrukturális összefüggések (köztük a saját kutatásaink), és ezek agyi hálózati alapjainak ismertetése, másrészt az ezzel összefonódó homeosztatikus szabályozás és az agyi plasztikus folyamatok újonnan feltárt viszonyrendszerének bemutatása. Az ismertetett adatok abba az irányba mutatnak, hogy a NREM-alvást az ismert hosszabb távú homeosztatikus és cirkadián tényezők mellett külső... tovább »