Ideggyógyászati Szemle

The starting mechanism of speech

M.I. Botez1

1964. JANUÁR 01.

Ideggyógyászati Szemle - 1964;17(01)

Recent investigations have shown that the syndrome of akinetic mutism initially described by Cairns et al. (9) may be observed in lesions at different levels of the central nervous system (see, for instance, Nielsen and Jacobs (23), Brage et al. (6), Cravioto et al. (12), Klee (18) etc.].

AFFILIÁCIÓK

  1. Institute of Neurology or the RPR Academy

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A kiadvány további cikkei

Ideggyógyászati Szemle

Neuroendokrin syndromák kezelése transcerebralis elektrostimulatióval

DR NYÍRŐ Gyula, DR FORNÁDI Ferenc, DR BARTOS Valéria, KAFFKA Károly

Három éve foglalkozunk klinikánkon egyes neuroendokrin syndromák transcerebralis elektrostimulatiójával. Jelen közleményünkben 16 anorexia nervosa és 31 amenorrhoea esetünk elektrostimulatiós kezelésének eredményeit ismertetjük.

Ideggyógyászati Szemle

Az elmebeteg ellátás Lengyelországban a kórház-ideggondozói egység keretében

1963 szeptemberben az Egészségügyi Minisztérium kiküldöttjeként, mint a Lengyel Népköztársaság vendége részt vettem a lengelországi lublini psychiatriai kongresszuson. A Budapesti Városi Tanács lehetővé tette, hogy a kongresszus után még 8 napot Lengyelországban tölthessek, az ottani ideggondozás tanulmányozása céljából.

Lapszám összes cikke

Kapcsolódó anyagok

Magyar Radiológia

Számítógépek a radiológiában Beszédfelismerő rendszer alkalmazása a leletezésben

WENINGER Csaba, KOMÁROMY Hedvig

A számítógépek elterjedésével megváltozott a radiológia gyakorlata. A digitális radiológia keretében új módszerek jelentek meg. A számítástechnika fejlesztésével lehetővé vált a beszéd felismerése, ami megkönnyítette az orvosi dokumentáció elkészítését. A szerzők célja a beszédfelismerő rendszerrel szerzett tapasztalataik közreadása. A dolgozatban ismertetik a hagyományos és számítógépes leletezés jellemzőit, a beszédfelismerő rendszer előnyeit és a nehézségeket. Összességében a szerzők a Speech- MagicTM beszédfelismerő szoftvert a napi radiológiai rutingyakorlatban jónak találták, amely könnyíti a munkát és rövidíti a beteg várakozási idejét. A rendszer rövid tanulási idő után könnyen használható.