Hivatásunk

Királylányok klubja

SÓFALVI Luca

2014. DECEMBER 10.

Hivatásunk - 2014;9(04)

Szomorú arcocska jelent meg az Arany 10 Művelődési Ház első emeleti tükrös tornatermének résnyire nyitott ajtajában azon a kedd délutánon. „Be sem megyek” - suttogta a fiatal lány, de Szalai Márta, a Százszorszép Hastánc Klub vezetője világoszöld, tüllből és bársonyból varrt hosszúszoknyában, mezítlábas, könnyed léptekkel ott termett, és nem engedte, hogy elmenjen.

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A kiadvány további cikkei

Hivatásunk

„Nincs más ésszerű nevelés, mint mintaképnek lenni”

SÓFALVI Luca

Kamaránk az idén 75. életévüket betöltő kollégáinkat köszönti

Hivatásunk

Megalitok és gyógyítás

NAGY Zsuzsanna

A történelem előtti időkben Európa-szerte jól látható nyomokat hagyott maga után egy kultúra, mely azt az érzést keltette az ámuló utókorban, mintha kezdetben óriások népesítették volna be a Földet.

Hivatásunk

Szakdolgozók első tudományos kongresszusa

SÓFALVI Luca

Első alkalommal, ám hagyományteremtő céllal rendezték meg a MESZK Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát. A háromnapos rendezvénynek Siófok városa adott otthont, ahová mintegy nyolcszáz kolléga érkezett szeptember első hétvégéjén. A kongresszus tizenöt szekciójában, közel száz tudományos előadásban számoltak be az előadók többek között az új eljárási trendekről, a sürgősségi ellátás kihívásairól, a sebellátás és a közösségi ápolás jelenéről és jövőjéről.

Hivatásunk

Mindent a szénhidrátokról

MEZEI Zsuzsanna

Sokaknak, amikor szénhidrátról hallanak, egyből a tészta, a rizs, a burgonya vagy a sütemény jut az eszébe. Ezek szénhidráttartalma valóban jelentős, de nem szabad megfeledkeznünk arról a tényről, hogy a gyümölcsök és a zöldségek éppúgy tartalmaznak - némelyek ráadásul igencsak magas arányban - szénhidrátot. Helyesebb tehát élelmi összetevőként gondolnunk rájuk, és érdemes arra figyelnünk, hogy egy adott élelmiszernek hány gramm a szénhidráttartalma.

Hivatásunk

Praktikus népség: a dietetikusok

TARCZA Orsolya

Sült alma mézes illata fogadott a szürke, ködös, télbe hajló õszi délutánon dr. Barna Lajosné Évánál. A szilvalekvárral, dióval töltött, aszalt áfonyával díszített édes gyümölcsbõl kettõ jutott, és jó hedonista módjára bizony elfogadtam a második kínálást is. De Éva mindjárt meg is nyugtatott: az étel hozzáadott cukrot nem tartalmaz, szénhidráttartalma pedig csak 10 gramm, ami 31 kcal energiát jelent legfeljebb. De mi mást is várnánk a kamara Dietetikai Szakmai Tagozatának vezetõjétõl, mint azt, hogy egészségesen süssön-fõzzön, és kívülrõl fújja az ételek kalóriatartalmát?

Lapszám összes cikke

Kapcsolódó anyagok