Hírvilág

Tüntetni fog szombaton a Szolidaritás

2012. MÁRCIUS 05.Nem klubdélutánra, hanem tömegtüntetésre készül szombaton a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) - jelentette ki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Kónya Péter, a szervezet egyik társelnöke.

Mint elmondta, nincs olyan társadalmi csoport Magyarországon, amelybe a hatalom ne törölte volna bele a lábát. Kónya Péter szerint nem reális a kormányfő országértékelése, ezért azt várja, hogy az emberek maguk is értékelnek majd azzal, hogy részt vesznek a szombati budapesti demonstráción.

Kónya Péter arra kérte a miniszterelnököt, hogy ne kritizálja az ellenzéki tüntetéseket és azokat, akik másként gondolkodnak, mint a hatalom. A Szolidaritás társelnöke kiemelte a korkedvezményes, korengedményes, valamint rokkantnyugdíjasok, a hátrányos helyzetű területeken élők és a felsőoktatásba készülő diákok és szüleik nehéz helyzetét.

A hétfői sajtótájékoztatón a Nyugdíjasok Országos Képviselete részéről Simon Dezső szólalt fel, és a szervezet támogatásáról biztosította a demonstráció szervezőit. Mint elmondta, folyamatosan keresték a kapcsolatot a kormánnyal, szerettek volna tárgyalni nyugdíjasokat érintő kérdésekről, de meddig nem jártak eredménnyel, sőt sok esetben választ sem kaptak leveleikre. Az Országos Érdekegyeztető Tanács megszüntetésével teljesen magukra maradtak a nyugdíjasok - mondta Simon Dezső.

Kőnig Mónika, az Ápolót a hazának, hazát az ápolónak elnevezésű civil csoport aktivistája szerint eljött az ideje annak, hogy az ápolónők az utcán is kifejezzék véleményüket, ezért minden egészségügyi dolgozóra számít a szombati demonstráción.

A mozgáskorlátozott Ungvári Mihály álláspontja szerint senki sem meri nyilvánosan, az utcán is képviselni érdekeiket. Mint elmondta, a december végén módosított rokkantsági törvény számos juttatást megszüntetett, ezzel "tragikus sors felé sodorta őket" a kormányzat.

MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Kapcsolódó anyagok

COVID-19

A SARS-CoV-2-re adott antitest válasz COVID-19 betegekben

A SARS-CoV-2 vírus fertőzés kapcsán még nem ismerjük pontosan a szervezet antitest válaszát, illetve az antitestek kimutatásának klinikai értékét sem tudjuk még felmérni.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Hírvilág

Magyar világszenzáció! - Megvan a cukorbetegség gyógyszere?

Magyar szer hozhat áttörést a felnőttkori cukorbetegség gyógyításában. A tablettákat már embereken tesztelik. A nemzetközi kutatók is az antibiotikumhoz hasonló áttörésről beszélnek. A kész gyógyszer négy év múlva kerülhet a piacra.

Hírvilág

Alábecsülik a CT-vizsgálatok jelentette sugárterhelést

A CT-vizsgálat egyes típusai igen nagy sugárterheléssel járnak, és szignifikánsan növelhetik a rosszindulatú daganatok kockázatát.

Gondolat

A szem és a látás a Bibliában

RÁCZ Péter

A látásra vonatkozó igehelyek és értelmezésük, szimbolikus jelentőségük a Bibliában.