Hírvilág

Női alkotók és sorsok

2013. FEBRUÁR 25.

Kortárs művésznőkkel és alkotásaikkal ismerkedhet meg a közönség a Nyitott Műtermek Délutánja 2.0 programon március 10-én Budapest hét egyéni műtermében és három kollektív alkotói térben.

A műtermekben lehetőség nyílik közvetlen beszélgetésre, kérdezésre, a művészeti alkotások eredetének felfedezésére. A Mindenütt Nő programsorozathoz csatlakozva hét egyéni műterem és három csoportos alkotói tér 20 művésze reflektál a nők helyzetére.

A festmények, fotók és videók nyomán egy komplex művészeti ág bontakozik ki, mely nyitottan az új lehetőségekre, képes a médiumok közötti folyamatos átjárásra.

Az érdeklődők betekinthetnek az Átjárók csoport, az Art Quarter Budapest és a Lehel úti Kollektív Műterem munkájába, valamint ellátogathatnak Babinszky Csilla, Czene Márta, Haász Katalin, Kontra Ágnes, Kucsora Márta, Papageorgiu Andrea és Soós Nóra műtermébe is.

A női alkotókat és sorsokat bemutató, a nők problémáival foglalkozó Mindenütt Nő programsorozatot március 8. és 10. között rendezik meg Budapesten és országszerte.

Szentendrén például a következő tárlat nyílik:
A nő - 16 szentendrei festő szemével
IF Cafe

Kortárs képző- és festőművészek képei a nőkről, ahogy a szentendrei alkotók látják. Különböző korosztályok szemével és ecsetjével.
Kiállító művészek: Almási Gertrúd festőművész, Almási Bence médiaművész, Aknay János festőművész, Bada Dada Tibor képzőművész, Bojtor Verabella képzőművész,
Csató Máté képzőművész, ef Zámbó István képzőművész, Farkas Dániel festőművészfe, Lugossy László képzőművész, Palyov Péter festőművész, Pusztafi Panna Pálma képzőművész, Tímár Gergő festőművész, Tóth Eszter képzőművész, Városi Gabriella képzőművész, Verebélyi Diána képzőművész, Wahorn András képzőművész.


A kínálatban többek között színházi előadások, koncertek, kiállítások, filmvetítés és tudományos konferencia is szerepel.


NZS 2013. február 25., hétfő

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Gondolat

Hermann Ildi : NHL

2019. január 3-án, teljes váratlansággal halt meg az akkor 40 éves fotóművész. Generációjának egyik legtehetségesebb alkotója volt, több díjjal, elismerésekkel és jelentős, a szakmán túli közönség számára is kiemelkedő sorozatokkal a háta mögött. Életműve igen sokrétű, ám az a vizuális világ, amely már a korai anyagaiban megszületik, formailag egységben tartja azt

Gondolat

Szakálltörténet

A szakállt a különböző történetek, mesék és művészi ábrázolások alapján általában a bölcsességhez, teljesítőképességhez vagy magas pozícióhoz kapcsolták.

Gondolat

Gyömrői Edit – pszichoanalízisen innen és túl

Hosszú életútja végigkísérte a 20. századot, pályáját rekordmennyiségű lakóhely-, nyelv-, név- és szakmaváltás kísérte.

Gondolat

Nem tükörkép hasonmások Az ikrek világa

FAZEKAS Erzsébet

Az iker-testvérek számát 125 millióra becsülik a világon. Statisztikák szerint minden 333 szülésre esik egy olyan, amikor egy terhesség után két baba jön világra.

Gondolat

Lukrécia öngyilkossága

NÉMETH István

Bizonyos esetekben az öngyilkosságot elkövető személy, mint a körülmények áldozata, egyfajta tragikus hőssé, erkölcsi példaképpé magasztosulhatott az utókor szemében, akinek a tette immár nem emberi gyengeségnek vagy megfutamodásnak, hanem éppen ellenkezőleg, a bátorság, az állhatatosság, a szilárd jellem meggyőző bizonyítékának minősült.