Hírvilág

Kihűlt hajléktalanok

2012. FEBRUÁR 03.A fagyhaláltól mentettek meg két hajléktalant Győrben a rendőrök – tájékoztatta a megyei főkapitányság sajtóügyeletese pénteken.

Egyikükre, egy 39 éves férfire – a környékbeliek bejelentése alapján - a ménfőcsanaki vasútállomás szolgálati lakásának disznóóljában bukkant a körzeti megbízott. Az erősen kihűlt férfit a győri kórházba szállították, akárcsak azt a 33 éves, szintén fedél nélküli, kihűlt férfit, akire a megyeszékhely vasútállomásán bukkant egy szociális munkás.

MTI

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Kapcsolódó anyagok

Gondolat

Újszegénység: az elvált férfiak

Elváltan, otthontalanul Dél-Európában - Hálóhely a kartondobozban

Hírvilág

Növekszik a fővárosi kórházak adóssága

A fordulónapi adósság 1, a 30 napon túli 2, míg a 60 napon túl lejárt tartozások közel 11 százalékkal nőttek.

Hírvilág

Pszichiátria a csőd szélén

A pszichiátriai ellátó rendszer elmúlt évtizedben történt leépítése, működésének ellehetetlenítése

Gondolat

Moliére úr szenvedélyes élete

Moliére francia drámaíró és színész 1673. február 17.-én halt meg.

Gondolat

Mi jó s mi rossz?

NAGY Zsuzsanna

A játszótér mellett a minap valaki leesett a padról. A rács mögött az anyukák magukhoz szólították a kicsiket. Úgy feküdt ott a férfi, mint egy idegen faj egyede, különös és veszélyes példány. Aztán elaludt a földön.