Hírvilág

Ezerarcú nő

2013. MÁRCIUS 06.A nők oktatásban, munkaerőpiacon és tudományban betöltött mai szerepét is vizsgálja az Ezerarcú nő című konferencia az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogelméleti Tanszékén szerdán Budapesten.

A nemzetközi nőnap előtt megrendezett konferencián neves hazai szakemberek tartanak előadásokat a nők, ezen belül a Magyarországon élő nők szerepéről és helyzetéről a legkülönfélébb - egyebek mellett antropológiai, jogi, vallástörténeti, pszichológiai és szociológiai - szempontból.

Szó lesz majd többek között a női szerepek változásáról, a feminizmus történetéről, az autonóm nőről, az önrendelkezési jogról, a nők rögös útjáról a magyar oktatásban, a tudományban és a munka világában. Az előadások szüneteiben és a szakmai programok után a résztvevők vitákban oszthatják meg egymással személyes tapasztalataikat.

A rendezvényhez kapcsolódva kiállítás látható Kürthy Hanna grafikáiból és Szabóné Gerzson Sarolta fotóiból, az érdeklődők a témához kapcsolódó könyveket is vásárolhatnak a helyszínen. A részvétel ingyenes - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.
A konferencia megemlékezik arról is, hogy éppen 100 évvel ezelőtt magyar és külföldi feministák szervezésében zajlott a Nők Budapesti Világkongresszusa.MTI 2013. március 5., kedd

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Ezerarcú Lupusz

Május 10-e a Lupusz Világnapja

Hírvilág

Fotók a sclerosis multiplexről

Országos fotópályázat a sclerosis multiplexről