Hírvilág

Aranyanyu ma

2013. SZEPTEMBER 03.


Ebben az évben is várják a szavazatokat az Aranyanyu Díjra, amellyel az egészségügyben és oktatásban dolgozó nők munkáját ismerik el.

A Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író által 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat idén is hat nő veheti majd át. Az ajánlásokat pedagógus, orvos vagy egészségügyi szakdolgozó kategóriában várják a www.aranyanyu.hu honlapon október 2-ig - adták hírül közleményben hétfőn a szervezők.

Az érdeklődőknek egy személyes történetben kell bemutatniuk a jelölt orvost, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót. A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, összesen tizenkét döntős Aranyanyut választanak ki, a jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes szavazással a közönség dönthet arról, kik kapják meg az elismerést. Emellett egy hattagú zsűri is minden kategóriában kiválaszt egy nyertest, így összesen hatan vehetik át az Aranyanyu Díjat.

A kezdeményezés célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsültségének növelése. Az elmúlt két évben az ország minden részéről több száz nőre csaknem ezer jelölés érkezett és az internetes szavazásokon több mint 160 ezren voksoltak a döntősökre. A kezdeményezés elindulása óta 15 pedagógus és egészségügyben dolgozó nő vehette át a díjat, köztük meseregényeket író magyartanár, daganatos betegekkel foglalkozó szakápoló, szívbetegek életkedvét visszaadó gyógytornász, árván maradt féltestvérét egyedül nevelő sebészeti asszisztens, mellrákot legyőző orvos, valamint egy diákjának jótékonysági rendezvényt szervező tanár.

A zsűrit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Gyarmati Andrea gyermekorvos, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője alkotja.MTI 2013. szeptember 3., kedd

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Hírvilág

Klasszikus női segítőszakmák díjazottjai

Kiosztották a Richter Aranyanyu Díjakat

Hírvilág

Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat

Kiosztották az idei Aranyanyu Díjakat

Hírvilág

Aranyanyu díj

Idén is kiosztják az Aranyanyu díjakat