Hírvilág

A "HELP - A dohányfüstmentes életért" kampány

2011. AUGUSZTUS 15.

A „HELP – A dohányfüstmentes életért” kampány második szakasza május 31-én kezdődött el. A kampány főként a 15 és 24 év közötti nőket, és a 25 és 35 év közötti fiatalokat célozza meg.

Egyediség

A HELP 2.0 kampánya, amely a fiatalokat, mint elsődleges célcsoportot igyekszik bevonni a programba, több szempontból is egyedinek tekinthető:

- A fiatalok bevonása a kampány minden területébe
- Interaktivitás: a kommunikáció nem csak egyirányú
- Az új media a kampány egyik fontos eszköze

A kampány témája: „Milyen ötleted van?”

A kampány minden eleme – TV reklámok, internet bannerek, az új weboldal, rendezvények – hasznos tanácsokkal kíván segíteni a dohányzóknak a leszokásban, a nemdohányzóknak pedig abban, hogy ne szokjanak rá a dohányzásra, és a passzív dohányzás veszélyeire is felhívja a figyelmet. A HELP nem csak ötleteket és tanácsokat ad, hanem tippeket vár a közönségtől is.

Multimédia és új média

A média mix kialakításánál az volt a fő cél, hogy az EU tagállamaiban minél több fiatal értesüljön a kampányról:
- tévékampány minden európai tagállamban, összesen 104 tévécsatornán
- online kampány páneurópai weboldalakon, az MSN-en, az MTV-n, a Yahoo-n, valamint lokális weboldalakon
- A Help-eu.com egy olyan interaktív portál, ahol tanácsokat és ötleteket lehet olvasni. A weboldal 22 nyelven működik és akár mobiltelefonon is elérhető, hogy bármikor segítséget nyújtson, amikor szükség van rá
- Számítógépek internet elérhetőséggel a HELP sátrakban a 250 rendezvényen.

Időzítés és költségvetés

Az új kampány hivatalosan május 31-én indul, és 2010-ig tart.
A 27 államban futó kétéves kampány költségvetése összesen 34 millió euró.

HELP – A dohányfüstmentes életért

A „HELP – A dohányfüstmentes életért” kampány az Európai Bizottság kezdeményezésének egyik legfontosabb célja, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy ne kezdjenek el dohányozni, valamint segítsenek a dohányosoknak a leszokásban. Ezenkívül a passzív dohányzás veszélyeire is fel kívánja hívni a figyelmet az Európai Unió 27 tagállamban. A fő célcsoportot a 15 és 24 év közötti fiatalok alkotják, különös tekintettel a fiatal nőkre és a 25 és 35 év közötti fiatal felnőttekre.

További információért, kérjük, látogasson el a HELP.eu magyar nyelvű weboldalra.

Megjegyzés

„A sajtóközleményben megjelent vélemények semmiképpen nem tekinthetők az Európai Bizottság hivatalos állásfoglalásának.”

KULCSSZAVAK

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Hírvilág

Mennyit ér a vesém?

A miért illegális a szervkereskedelem? című interjúban Bognár Gergely bioetikus felvázolja e kérdéskör jelenségeit.

Hírvilág

Valóban „egészségesebb” a patikai só? - Tények, tévhitek és ellentmondások a nátrium-kloriddal kapcsolatban

TAKÁCS Gábor, FITTLER András, BOTZ Lajos

Több mint egy éve indították útjára az interneten és különböző fórumokon azt a figyelmeztető hírt, hogy az étkezésre szánt konyhasó kálium-kloriddal kevert, dúsított, sőt akár 100%-ban csak azt tartalmazza. A hírközlő(k) és/vagy annak terjesztői még azt is kihangsúlyozták, összeesküvés elméletekhez illően, hogy ennek következtében a magyar lakosság tudtán és akaratán kívül nátriumszegény diétára van „fogva”. Még azt is megkockáztatták, hogy szerintük egy gyalázatos biológiai népirtásról van szó, hiszen csökken az „egészséges NaCl” bevitel és nő a szervezet számára igen „ártalmas KCl” fogyasztása. Ezáltal -írták embertársaik megsegítésére- számtalan betegségnek lehetünk áldozatai, sőt a krónikus bajainkból éppen ezért nem tudunk meggyógyulni (nemzőképtelenség, allergia, vesebetegség, magas vérnyomás).

Hírvilág

Hasnyálmirigyrák - az alattomos gyilkos Meghalt Patrick Swayze

Orvosai tavaly diagnosztizálták Patrick Swayze betegségét. A kezeléseknek köszönhetően talpra állt, és hónapokig forgatta a "The Beast" c. új televíziós sorozatot. Önéletrajzi könyvet készült írni közösen feleségével.

Hírvilág

Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Hírvilág

Hatástalan a glükózamin az ízületi gyulladással összefüggő derékfájás ellen

A népszerű glükozamin kiegészítő egy új tanulmány szerint kevés vagy semmilyen enyhülést sem nyújt osteoartritis okozta krónikus derékfájásra.

Kapcsolódó anyagok

Klinikum

A dohányzás szerepe a rheumatoid arthritis patogenezisében - A Figyelő 2016;1

KISS Emese

A rheumatoid arthritis (RA) az ízületek destrukciójához vezető krónikus autoimmun betegség. Kialakulásában genetikai és környezeti faktorok együttesen vesznek részt. A genetikai meghatározottság körülbelül 50%-áért bizonyos HLA-DRB1 szekvenciák, az úgynevezett shared epitópok (SE) felelősek.

Hírvilág

Mennyit hízik, aki leszokik a dohányzásról?

Tényleg menthetetlenül elhízik, akinek sikerül leszoknia?

Hírvilág

A dohányzás és a nem melanomás bőrrák

A dohányzás összefüggésben áll a squamosus sejtes carcinoma kockázatával mindkét nemben, de főleg a nők körében.

Gondolat

Divat az e-cigaretta

A dohányzásról leszoktató segédeszközként reklámozzák, de keveset tudunk a kockázatairól és az előnyeiről.

Hírvilág

Négy dolog, amelytől az idős elme éles maradhat

A mozgás, a képzettség, a nem dohányzás és a szociális aktivitás idős korban is segíti a tiszta gondolkodást - állapították meg kutatók a Neurology című szakfolyóirat júniusi számában megjelent tanulmányukban.