Egészségpolitika

III. KEKSz Konferencia: Lehet Jobb az Egészségünk!

2022. MÁRCIUS 10.

2022. március 16-án szerdán, 10–17 h között lesz a Lehet Jobb az Egészségünk! című III. KEKSZ Konferencia.


Paradigmaváltás a gyógyszerellátásban

10:00 – 12:00

Üléselnök:
Rékassy Balázs orvos, egészségügyi menedzsert, KEKSZ társalapító

Paradigmaváltás a gyógyszerészetben
Mike László korábbi országos tiszti-főgyógyszerész

Gyógyszerészi szolgáltatások fejlesztésének lehetőségei, fókuszban az egészségnyereség
Mikola Bálint gyógyszerész, szakközgazdász, népegészségügyi szakértő

Gyógyszerészi gondozás Magyarországon – sikerek, kudarcok, hogyan tovább?
Samu Antal gyógyszerész

Diszkusszió


A minőségbiztosítási rendszer megújítása

13:00 – 14:30

Üléselnök:
Lantos Gabriella egészségügyi menedzser


Értékalapú egészségügy
Hegedűs Zsolt Ortopéd sebész főorvos, Budapest / Bristol, UKFelkért hozzászólók:
Török Zsolt háziorvos, klinikai audit szakértő, Skócia
Leitner György elnök, Primus Egyesület

Diszkusszió

14:30 – 15:00 Szünet

Ágazati Információ Rendszerek fejlesztése

15:00 – 16:30

Üléselnök:
Kósa István orvos, egészségügyi menedzser, KEKSZ-társalapító

Előadó
Balkányi László tudásmenedzser, ECDC korábbi munkatársa

Felkért hozzászólók:
Schiszler István orvos, egészségügyi menedzser
Király Gyula stratégiai igazgató, társtulajdonos, Hospitaly Kft.

Diszkusszió

A KEKSZ Konferenciák online konferenciák formájában kerülnek megrendezésre 2022. február 16 és március 30 között.

Online stream és chat funkció a KEKSZ Facebook-oldalán, valamint a Webdoki honlapján lesz elérhető.

Amennyiben Ön korábban hozzájárult a KEKSZ szakmai anyagának létrehozásához, vagy a jövőben hozzá kíván járulni az anyag továbbfejlesztéséhez, megismertetéséhez, ezért interaktív videoplatformon szeretne csatlakozni a rendezvényhez, kérjük, regisztráljon az alábbi linken:

REGISZTRÁCIÓ:
Kérjük, részvételi szándékát az alábbi hyperlinken jelezze: https://sites.google.com/view/kekszp/konferencia-regisztr%C3%A1ci%C3%B3

Forrás: KEKSZ

HOZZÁSZÓLÁSOK

0 hozzászólás

A rovat további cikkei

Egészségpolitika

Módosításra szorul az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Mindenképpen módosításra szorul az új egészségügyi jogállásról szóló törvény – állították egybehangzóan munkajogász szakértők egy, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényről szervezett videókonferencián. Ahogy elfogadhatatlan ennyire méltatlan, elkapkodott, kidolgozatlan és indokolatlanul nehéz körülményeket teremteni, és ilyen választásra kényszeríteni valakit az élethivatását illetően.

Egészségpolitika

Gyerekek és gyermekeket várók, tervezők – szabad-e oltani?

Úgy tűnik ebben a hazai álláspont egyértelmű, de számos országban már kismamákat oltanak. A jelenlegi szakértői vélemények szerint az mRNS-oltások nem veszélyesek a terhes kismamákra, de klinikai kísérletek hiányában ezt mégsem lehet százszázalékos biztonsággal állítani. Magyarországon éppen ezért nem ajánlják az oltást várandósoknak, de az Egyesült Államokban, Izraelben, vagy Angliában a kismamákra bízzák a döntést. Gyermekeknek egyelőre sehol sem adnak vakcinát.

Egészségpolitika

Szakmai javaslat a Covid-19-járvány okozta tömeges megbetegedések és halálozások csökkentése érdekében hozandó intézkedésekre a negyedik hullámban

Tisztában vagyunk azzal, hogy a járvány elleni védekezésbe már mindenki belefáradt. Mégis, egészségügyi szakemberként tudjuk, hogy a Covid-19-járvány 4. hulláma során sem lesznek elkerülhetők a racionális korlátozó intézkedések. Hazánk jelenlegi átoltottsági szintjén a nyájimmunitás kialakulásával egyelőre nem számolhatunk, az ismét erősödő járvány a következő hónapokban több ezer áldozattal jár majd, elsősorban az oltatlanok között. Le kell számolnunk azzal a tévhittel is, hogy a beoltottság önmagában teljes biztonságot jelent! A hamis biztonságérzet az oltottak körében, a kiegészítő védelmi szabályok sutba dobása a járvány fellángolásának a melegágyát képezi az átoltottság mai szintje mellett.

Egészségpolitika

Már a csecsemőknél is diagnosztizálható a lelki zavar

Szülés körüli depresszió, az újszülött alvási, étkezési, figyelem zavara, a sok sírás, megannyi jelzés, amivel foglalkozni kell. A korábbi teóriákkal szemben nemcsak két éves kor után, hanem már egészen korai időszakban is figyelni kell és diagnózis is felállítható a kisbaba lelki problémájáról. A témában először rendeztek a napokban nemzetközi konferenciát Magyarországon, ahol több mint 240 előadást tartottak az érintett területek neves szakemberei.

Egészségpolitika

Oltásellenesség - a 10 legnagyobb egészségügyi veszély egyike

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) újabb 5 éves tervében összegyűjtötte az egész világot érintő egészségügyi veszélyeket. A lista az oltásokkal megelőzhető fertőzések elterjedésétől a gyógyszereknek ellenálló kórokozókon és a túlsúlyon át a környezetszennyezésig és a klímaváltozásig számos komoly és sürgős megoldásra váró problémát ölel fel. Ezzel közel egy időben, Amerikában több mint 26 ezer iskolásnak nem engedték meg az iskolakezdést, mert nem voltak beoltatva. Magyarországon a védőoltási rendszer szinte egyedülálló.

Kapcsolódó anyagok

Klinikum

Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben műhelykonferencia

A Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum szervezésében 2018. szeptember 8-án került megrendezésre az Ebadta lehetőségek: kutyás terápiák az egészségügyben című műhelykonferencia a budapesti Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak Pszichiátriai és Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályán.

Ökológia

Mennyi az elég?

Az SZVT Kutatási és Fejlesztési Központ székházában került sor arra az interaktív konferenciára, melynek témája Gyulai Iván „Fenntartható fejlődés” tanulmányának három fejezete volt. Az egyes fejezetekhez korreferátumok hangzottak el Gyulai Iván rövid ismertetőit követően, majd a hallgatóság oszthatta meg észrevételeit...

Hírvilág

X. Magyar Fenntarthatósági Csúcs – 2019 Végre megértettük?

A X. Magyar Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az idén a rendkívüli katasztrófákat okozó felmelegedés és kontinenstüzek miatti tömeges tudatra ébredés áll. Fákat ültetnek az emberek világszerte. A fiatalok az utcán követelik jogukat a jövőhöz. Ráébredtünk: nincs tovább!

Idegtudományok

A dimetiltriptamin szerepe a szervezetben

A Magyar Pszichiátriai Társaság IX. Nemzeti Kongresszusa alkalmából Frecske Edét, a DE pszichiátria tanszékvezetőjét az exogén dimetiltriptamin-nal végzett kutatásairól kérdeztük.

Alapellátás sürgősségi szempontú átalakítása