hirdetés

 VISSZA

A keresett cikk nem található!
Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Agydaganat-kiállítás Aradon

Egy agysebész munkássága dokumentálva kiállítás formájában.

Tovább


Új, robusztus és olcsó technika az emberi test szöveteinek fehérjeanalízisére

Egy új technikát fejlesztett ki az Uppsala University-n Svédországban a fehérjék vizsgálatára. Olyat, amely nem igényel speciális berendezéseket, speciális laboratóriumokat, vagy drága reagenseket. Az új technikát tovább lehetne fejleszteni az egészségügyi ellátásban használt készülékekben való felhasználásra, például diagnosztikai célokra

Tovább


Korai gyermekkori súlyos fogszuvasodás

A Forsyth Institute kutatói jelentős felfedezés tettek gyermekkori fogászati betegségekkel kapcsolatban. A tudományos vizsgálatok során felfedeztek egy új kórokozót, amely a súlyos korai gyermekkori fogszuvasodáshoz kapcsolható. Ez a baktérium, a Scardovia wiggsiae, jelen volt a gyermekek szájában a korai gyermekkori fogszuvasodás súlyos eseteiben, míg más ismert kórokozók, mint például a Streptococcus mutans nem voltak kimutathatók. Ez a kutatás megteremti a beavatkozás lehetőségét, s a betegség progressziójának megállítását.

Tovább


Klinikai eredményességen alapuló kockázatmegosztás Tudósítás a 12. Egészség-gazdaságtani konferenciáról

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg az egészség-gazdaságtani konferenciát. A kiemelt téma a kockázatmegosztás és a hosszútávon is hatékony gyógyszerbefogadás volt.

Tovább