hirdetés

 VISSZA

Hivatásunk - 2016;11(3)


Így alakult át a szakképzési rendszer



Tarcza Orsolya
| |
 
A kormány döntésének értelmében szeptember 1-jével átalakul a szakképzési rendszer. A szakgimnáziumokban több szakmai tárgyat oktatnak majd, így alapfokú szakképzettséget is adnak az érettségi mellé a 12. év végén.

Kapcsolódó anyagok

Édesítőszerek a konyhánkban

Lisztérzékenység, gluténmentesség I.

Otthoni torna - 10 leggyakoribb hiba, ami elkerülhető

Beszélgetni kell a beteg gyerekkel

Mozgásban gátol a lúdtalpasság

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

Szükségük van a fröccsükre

Kamaránk legfiatalabb szakmai tagozata a tavaly megalakult Sürgõsségi Betegellátás Szakmai Tagozat, amelynek létrehozását a jelenlegi tagozatvezetõ, Banga Béla Erik szorgalmazta, aki néhány évtizede olvasta be magát az egészségügybe, és aktív részese volt annak a másfél-két évtizedes folyamatnak, amelynek végén a sürgõsségi ellátás önálló diszciplínává vált.

Tovább


„8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás…”

Már a Beatrice is megénekelte, mennyire fontos a pihenés, az alvás, a regenerálódás; illetve a munka és a szórakozás helyes aránya. Talán ők sem figyeltek erre ilyen tudatosan oda, mégis napjainkban több helyről hallhatjuk, hogy számít az alvással töltött órák száma, az hogy mikor fekszünk és mikor kelünk, az alvási póz, de még az is, hogy páros vagy páratlan órát töltöttünk pihenéssel. Nézzük meg ezek közül mi az, amit tényleg fontos szem előtt tartanunk és mi az, amivel segíthetjük, hogy másnap frissen, üdén kelljünk ki az ágyból.

Tovább


Készségeket fejleszt az olvasás

Ma már egyértelműen bizonyított tény, hogy az intenzív olvasás segít a kommunikációs készségek fejlesztésében. Számos nemzetközi kutatássorozat eredményei rámutattak az olvasás és a kifejezőkészség közvetlen, pozitív kapcsolatára. Ráadásul nemcsak gyermekkorban, hanem felnőtteknél is kétségtelen fejlődést mutatott az egyén beszédkészségében a rendszeres olvasás. Ez a képesség pedig kiválóan felhasználható nemcsak a társas kapcsolatokban, a magánélet területén, de az emberekkel foglalkozó szakmákban is.

Tovább


Ételallergiák, intoleranciák III. A tojásallergia

A különböző ételallergiával és/vagy ételintoleranciával élők száma szerte a világon - és így hazánkban is - dina - mi kusan növekszik. Helyzetük könnyebbé tételére széles körben újabb és újabb szabályozások születnek. A főbb allergének: glutén, rákfélék, tojás, halak, földimogyoró, szójabab, tej, diófélék, zeller, mustár, szezámmag, kén-dioxid, csillagfürt és puhatestűek. Cikksorozatunk harmadik részében a tojásallergiával foglalkozunk.

Tovább