VISSZA

Obama az egészségügyi reform előnyeiről| |
 

Barack Obama amerikai elnök szombaton hangsúlyozta a nemrég elfogadott egészségügyi reform előnyeit, mondván, hogy ennek köszönhetően a biztosítótársaságok számonkérhetőbbé váltak.

„Azon kívül, hogy az amerikai állampolgárokat valós, kézzel fogható előnyökhöz juttatja, az új egészségügyi törvény véget fog vetni a biztosítótársaságok legrosszabb gyakorlatainak” – nyilatkozta Obama heti rádióbeszédében. „Túl régóta vagyunk túszai egy olyan egészségbiztosítási ágazatnak, amely tetszése szerint emelheti a biztosítási díjakat, és szüntetheti meg a biztosításokat. Ezeknek az időknek azonban vége.”

A kongresszusban jóváhagyott egészségügyi törvény, amelyet az elnök márciusban iktatott törvénybe, körülbelül 32 millió amerikaira terjeszti ki az ellátást, akik jelenleg nem rendelkeznek egészségbiztosítással. A reform a biztosítók visszaéléseinek is véget vet, és előírja, hogy minden amerikai állampolgár köteles egészségbiztosítást kötnie, különben pénzbírságot kell fizetnie – e kitételt több legfőbb ügyész is megtámadta a bíróságon azzal az indokkal, hogy alkotmányellenes.

A törvény azt is megtiltja a biztosítóknak, hogy megtagadják a biztosítás megkötését a valamilyen alapbetegségben szenvedő emberektől, szerződést bonthassanak azokkal, akik megbetegednek, vagy korhatárt szabjanak meg. A republikánusok egyöntetűen ellenezték a törvénytervezet.

Obama elmondta, hogy a kormány hétfőn fogja nyilvánosságra hozni azt az új jogszabályt, amely engedélyezi a biztosítással nem rendelkező fiataloknak, hogy 26 éves korukig szüleik biztosításának keretén belül maradjanak.

„Bár a biztosítóknak hivatalosan szeptemberig adunk időt, hogy betartsák a jogszabályt, arra kértük őket, azonnal alkalmazkodjanak hozzá, hogy elkerülhessük a kimaradásokat az egészségbiztosításban a frissen végzett főiskolások és más fiatal felnőttek esetében” – mondta az elnök.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó anyagok

Pink Bolero - ahol máshogy tekintenek a betegségre

Az IMMUNONC alkalmazás bemutatása egy páciens esetén keresztül

Egy intézet, amelyben műhelymunka folyik

Kiújult és refrakter mycosis fungoides és Sézary-szindróma kezelése pembrolizumabbal

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
KIADVÁNY TOVÁBBI CIKKEI

A H1N1 már rezisztens az oseltamivir tartalmú gyógyszerre

A WHO felhívást tett közzé a honlapján, amelyben közölték, hogy a H1N1-influenza kezelésére ajánlott gyógyszerek közül az oseltamivir tartalmú szerrel szemben rezisztens vírusokat izoláltak.

Tovább


Továbbra is erős tüneteket vált ki a parlagfű

Tisztiorvos: országos átlagban kissé csökkent a parlagfű pollenszórása.

Tovább


A pénzbüntetés nem akadályozza meg az antiszemita beszédet

Gyöngyösi felszólalása - A TASZ ellenzi a parlamenti beszéd szankcionálását

Tovább


A drogok hatása az agyra

A kábítószerélvezet valószínűleg a „gondolkodás nélküli cselekvés” veleszületett hajlamához köthető. Legalábbis ezt mutatták ki a kutatók mesterséges stimulánst használó testvérek vizsgálata alapján.

Tovább


Obama az egészségügyi reform előnyeiről