hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló

| |
 

Az idei Országos Transzperszonális Találkozó 2013. május 12.-én a Belvárosi Színház épületében lesz. Stanislav Grof megnyitó előadó mellett Frecska Ede, Bagdy Emőke, Andrek Andrea és a transzperszonális szemlélet további képviselőinek részvételével.A vendégelőadó, Stanislav Grof több mint ötven éve kutatja a nem-szokványos tudatállapotokat. Csehszlovákiában a prágai Pszichiátriai Kutatóintézetben a pszichedelikus kutatások vezetőjeként, az Egyesült Államokban a Marylandi Pszichiátriai Kutatóközpont kutatási részlegének vezetőjeként és a John Hopkins Egyetem Pszichiátria Tanszékének segéd professzoraként dolgozott.

Budapesti előadása során bemutatja a modern tudatkutatás eredményeit, különös tekintettel az emberi pszichikum egészséges és patológiás működésére. Részletesen ismerteti hipotézését, mely magában foglalja a perinatális és a transzperszonális tartományt is, valamint a születésből adódó traumák felnőttkori hatásainak elméletét.

Szakmai program

09.00 Érkezés, regisztráció

10.00 Gánti Bence: a találkozó megnyítása és a "A transzperszonális pszichológia helye a pszichológiában és a Grof házaspár munkásságának bemutatása" c. előadás (20')

10.20 Bagdy Emőke: Hogyan hat a spiritualitás a párkapcsolatainkra és az életünk értelmének keresésére?

10.55 Müller Péter: A spiritualitás szerepe életünkben: megoldatlan sorsfeladataink megértése (20')

11.45 Stanislav Grof: A transzperszonális pszichológia múltja, jelene és jövője (90')

14.30 Christina Grof: A pszichospirituális krízisek megértése és kezelése (60')

15.30 Orosz Katalin: Magzatból emberré válni: a születés terápiás módszerünk bemutatása (20')

16.10 Hoppál Mihály: Sámán technikák az öngyógyításban (20')

16.30 Frecska Ede: A látomások ereje és a lélek bora (20')

16.50 Daubner Béla: Jóga, meditáció és hipnózis: hogyan használjuk a módosult tudatállapotokat a pszichoterápiában? (20')

17.10 Bartha Dávid Péter: Mennyire van igény a transzerpszonálitásra? Reflexiók egy terápiás praxisból. (20')

17.30 Andrek Andrea: Hogyan hat az életünkre a méhen belüli életünk rejtett emléke? A grofi modell és a hazai magzatvizsgálatok eredményei (20')

17.50 Szünet (30')

18.20 Kerekasztal beszélgetés és kérdés-felelet a közönséggel! A színpadon
összeül Stanislav és Christina Grof, Prof.Dr. Bagdy Emőke, Dr. Hoppál
Mihály, Orosz Katalin, Dr. Daubner Béla, Dr. Frecska Ede és Gánti Bence
beszélgetni a felmerült témákról és a közönség kérdésire válaszol (70')

19.30 A találkozó vége

Az konferencia ajánlható integratív szemléletű pszichiátereknek, pszichoterapeutáknak, mentálhigiénés szakembereknek, pszichológusoknak, valamint perenniális filozófia kutatóinak.

További információ és regisztráció:
Dátum: 2013.05.12, vasárnap
Helyszín: Belvárosi Színház, 1075 Budapest Károly krt. 3/a.
Hyperlink: http://www.integralakademia.hu/grof

(x)

Kulcsszavak

konferenciaajánló, lélektan

Kapcsolódó anyagok

Ökopszichiátria

Konferenciaajánló: Nagy Magánpraxis Nap

A transzgenerációs tünetekről - interjú Olga Szuligával

Az érzelmek szerepe a tudományos kutatásban - videointerjú Mérő Lászlóval

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Szigetvári Kórház belgyógyász/neurológus szakorvost keres

Munkaköri feltételek: - orvos diploma, - neurológus/belgyógyász szakorvosi szakképesítés, - büntetlen előélet, - orvosi kamarai tagság, -egészségügyi alkalmasság.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Belső Utak Találkozása - konferenciaajánló