hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Tudással a hatékony gyógyításért


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>

| |
 

Amikor egy páciens panaszaival az orvoshoz fordul, legtöbb esetben még fogalma sincs, milyen betegséget fognak nála diagnosztizálni, így amikor az orvos közli vele a diagnózist, érthető módon rengeteg kérdés fogalmazódik meg benne. Kíváncsi arra, hogy miért alakult ki a betegség, meddig fog tartani, milyen kezelést fognak alkalmazni nála, meddig kell szedni a gyógyszert ...stb. Az orvosok nagy részének azonban a rendelési idő rövidsége miatt nincs lehetősége minden felmerülő kérdést megválaszolni. Ennek pedig az a következménye, hogy a páciensek más forrásból próbálnak meg tájékozódni.

Manapság egyre többen kezdenek el kutatni az interneten betegségük / terápiájuk után, csatlakoznak olyan betegfórumokhoz, ahol hasonló betegségben szenvedő betegtársaikkal tudják megvitatni észrevételeiket, kérdéseiket. Az internet azonban több szempontból sem megoldás erre a problémára. Nagyon sok az ellentmondásos információ és a hasonló betegségben szenvedők se biztos, hogy jó tanácsot tudnak adni betegtársuknak, hiszen minden kezelés az adott páciensre van szabva. A sok ellentmondásos információ akár még káros is lehet a páciens terápiájára nézve, hiszen ezeket olvasva elbizonytalanodhat a kezelése hatásosságát illetően, könnyebben abbahagyja a gyógyszerszedést vagy tér át másik gyógyszerre magától.

A terápia hatékonyságának szempontjából tehát igen nagy szükség van egy ellenőrzött, szakmailag helytálló tájékoztatásra, ami segíti a pácienseket. A PraxisPlatform egy komplex megoldást nyújt erre a problémára. Az orvosnak nincsen semmi más dolga, mint egy adott betegedukációs programhoz adni betegét. A program során páciense szabadon választott formában (sms, email, hangüzenet) szabadon választott időpontban (délelőtt, délután, este) üzeneteket kap betegségéről és terápiájáról. Ezeket az üzeneteket egy orvosszakmai csapat állítja össze a gyógyszerek gyártóinak segítségével. A programok teljes tartalmát a GYEMSZI hagyja jóvá, amivel biztosítva van azok hitelessége. Mivel a tartalom összeállítása nem az orvos feladata, nemhogy nem jelent plusz terhet, még időt is spórol vele. Biztos lehet benne, hogy páciense korrekt tanácsokat kap a terápia helyes alkalmazását illetően, valamint életmód javaslatokkal is hozzásegítjük egy egészségtudatosabb élet kialakításához. Így az orvos terápiája is sikeresebb lehet, hiszen ha betege betartja az utasításait, nagyobb eséllyel szűnnek meg a tünetek, gyógyul meg a beteg.

Léptesse be betegeit a betegedukációs programokba, így nem csak időt spórol, de betegei is elégedettebbek lesznek a kezelésükkel!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)

Kapcsolódó anyagok

Akkreditált továbbképzés

A nebivolol különleges molekulaszerkezete és hatása az életminőségre

Trendek a hypertonia kezelésében

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Szigetvári Kórház belgyógyász/neurológus szakorvost keres

Munkaköri feltételek: - orvos diploma, - neurológus/belgyógyász szakorvosi szakképesítés, - büntetlen előélet, - orvosi kamarai tagság, -egészségügyi alkalmasság.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>