hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Tudással a hatékony gyógyításért


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>

| |
 

Amikor egy páciens panaszaival az orvoshoz fordul, legtöbb esetben még fogalma sincs, milyen betegséget fognak nála diagnosztizálni, így amikor az orvos közli vele a diagnózist, érthető módon rengeteg kérdés fogalmazódik meg benne. Kíváncsi arra, hogy miért alakult ki a betegség, meddig fog tartani, milyen kezelést fognak alkalmazni nála, meddig kell szedni a gyógyszert ...stb. Az orvosok nagy részének azonban a rendelési idő rövidsége miatt nincs lehetősége minden felmerülő kérdést megválaszolni. Ennek pedig az a következménye, hogy a páciensek más forrásból próbálnak meg tájékozódni.

Manapság egyre többen kezdenek el kutatni az interneten betegségük / terápiájuk után, csatlakoznak olyan betegfórumokhoz, ahol hasonló betegségben szenvedő betegtársaikkal tudják megvitatni észrevételeiket, kérdéseiket. Az internet azonban több szempontból sem megoldás erre a problémára. Nagyon sok az ellentmondásos információ és a hasonló betegségben szenvedők se biztos, hogy jó tanácsot tudnak adni betegtársuknak, hiszen minden kezelés az adott páciensre van szabva. A sok ellentmondásos információ akár még káros is lehet a páciens terápiájára nézve, hiszen ezeket olvasva elbizonytalanodhat a kezelése hatásosságát illetően, könnyebben abbahagyja a gyógyszerszedést vagy tér át másik gyógyszerre magától.

A terápia hatékonyságának szempontjából tehát igen nagy szükség van egy ellenőrzött, szakmailag helytálló tájékoztatásra, ami segíti a pácienseket. A PraxisPlatform egy komplex megoldást nyújt erre a problémára. Az orvosnak nincsen semmi más dolga, mint egy adott betegedukációs programhoz adni betegét. A program során páciense szabadon választott formában (sms, email, hangüzenet) szabadon választott időpontban (délelőtt, délután, este) üzeneteket kap betegségéről és terápiájáról. Ezeket az üzeneteket egy orvosszakmai csapat állítja össze a gyógyszerek gyártóinak segítségével. A programok teljes tartalmát a GYEMSZI hagyja jóvá, amivel biztosítva van azok hitelessége. Mivel a tartalom összeállítása nem az orvos feladata, nemhogy nem jelent plusz terhet, még időt is spórol vele. Biztos lehet benne, hogy páciense korrekt tanácsokat kap a terápia helyes alkalmazását illetően, valamint életmód javaslatokkal is hozzásegítjük egy egészségtudatosabb élet kialakításához. Így az orvos terápiája is sikeresebb lehet, hiszen ha betege betartja az utasításait, nagyobb eséllyel szűnnek meg a tünetek, gyógyul meg a beteg.

Léptesse be betegeit a betegedukációs programokba, így nem csak időt spórol, de betegei is elégedettebbek lesznek a kezelésükkel!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)

Kapcsolódó anyagok

A random variancia mint karcinogén tényező?

A gyógyszerészi gondozás a magas vérnyomás kezelésében

„Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget”: tavaszi gyógyító hiedelmek

A hypertonia története - Paul Dudley White (1886-1973)

Társasági hírek

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


<font color=#39B54A>Tudással a hatékony gyógyításért</font>