hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Tízezer elégedett ügyfél


Tízezer elégedett ügyfél

| |
 

Jelentős mérföldkő egy egészségügyi szolgáltatással foglalkozó cég életében, ha elégedett ügyfeleinek száma eléri a „10 000” főt. Dr. Kósa Jánossal, a PentaCore Laboratórium vezetőjével – amely a Semmelweis Egyetem I. sz. Belklinika területén nyújt géndiagnosztikai és klinikai-kémiai laboratóriumi szolgáltatásokat – épp ennek apropóján beszélgettünk.

Amikor az ember vagy egy cég jelentős mérföldkőhöz ér, megáll egy kicsit és elgondolkodik. Ön hogy látja az elmúlt időszakot? Mi jut az eszébe e jelentős esemény kapcsán?

Most úgy tűnik nagyon gyorsan elszállt ez az „5” év, amelyben rengeteg kihívásnak kellett megfelelnünk és közben nehézségek, és problémák is adódtak jócskán. Persze, ilyenkor inkább csak a pozitív események azok, amelyek eszembe jutnak. Kezdjük például azzal, hogy sikerült bevezetni és napi használatba venni az újgenerációs szekvenálási eljárásokat a géndiagnosztikában, akár ha a már meglévő betegséggel kapcsolatban, akár prevenciós céllal keresnek minket ügyfeleink. Itt jegyzem meg, hogy pácienseink egyre tudatosabbak és egyre többen és gyakrabban élnek a géndiagnosztika által kínált betegségmegelőzési lehetőségekkel.

Honnan jönnek az ügyfeleik, hogy találják meg a PentaCore-t?

Ügyfeleink az ország minden területéről, sőt határainkon túlról is érkeznek. Honlapunkon www.pentacorelab.hu és facebook oldalunkon www.facebook.com/pentacorelab számos naprakész információ elérhető, de igen jelentős azok tábora is, akiknek elégedett ügyfeleink ajánlják szolgáltatásainkat.

Milyen örökletes betegségeket tudnak kimutatni?

Laboratóriumunkban az összes örökletes betegség meglétét, genetikai hátterét ki tudjuk mutatni. Emellett bizonyos betegségek kialakulásának megnövekedett kockázata is vizsgálni tudjuk. Jelenleg több, mint háromezer féle géndiagnosztikai vizsgálat elvégzésére vagyunk képesek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, bármilyen genetikai diagnosztikai kérdéssel hozzánk fordulónak megoldást tudunk nyújtani.

Hogyan kell ezt elképzelni, miből áll a vizsgálat? Meddig tart?

A vizsgálat legtöbbször egy egyszerű vérvételt jelent, amennyiben ennek valamilyen akadálya van szájnyálkahártyából vett mintából is dolgozunk.

A leggyakoribb betegségek, illetve betegségcsoportok szűrővizsgálata úgynevezett panelekben érhető el. Például a gyakori női és férfi daganatos megbetegedéseket is panelekben vizsgáljuk, ilyen a mellrák specifikus BREASTON™, illetve prosztatarák kimutatására érzékeny PROSTEON-PCA3™.

Természetesen a rendkívül rövid idő alatt, amely legfeljebb pár hetet jelent, rendelkezésre álló eredményeket nem egyszerűen átadjuk ügyfeleinknek, hanem szolgáltatásunk magában foglal egy genetikai tanácsadást is. Ügyfelünk részletes tájékoztatást kap állapotáról, és ami szerintem még ennél is fontosabb arról, hogyan, merre tovább, milyen további teendői vannak.

Mit javasol azok számára, akik prevenciós céllal keresik Önöket?

Nagyon jó hírem van számukra. Bevezettük legújabb panelünket, amely egyetlen vizsgálat keretében képes felmérni a leggyakoribb öröklődő daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az ESTIMATE™ jelenleg az a vizsgálat, amire a legbüszkébbek vagyunk a tízezer elégedett ügyfelünk mellett. Nagyon szerencsésnek érzem magunkat azért, amiért ez a két időpont éppen egybeesik.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok!

Köszönöm a lehetőséget! Ügyfeleinknek nagyon szépen köszönöm, hogy minket választottak, az Olvasókat pedig arra bátorítom, mihamarabb keressenek fel minket és győződjenek meg személyesen arról, amiről tízezer elégedett ügyfelünk már meggyőződött: „Minden, ami genetika az PentaCore”.(x)


Kulcsszavak

genetika, prevenció, PR

Kapcsolódó anyagok

COVID-19: gasztrointesztinális tünetek

Gyógyszerészek fertőző betegségekkel kapcsolatos attitűdje Magyarországon

Szorongás, depresszió és a házastársi kapcsolat minősége migrénbetegek körében

COVID-19 a fogorvosi praxisban

Lehetőségek a COVID-19-járvány mortalitásának és az egészségügyre nehezedő terhelésének csökkentésére

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Fenntartható megoldás az infekciók kezelésére

Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) a mikrobák rezisztenciája az ellenük adott szerekkel szemben (cikkünk főként a baktériumok rezisztenciájára tér ki). Az AMR növekedése korunk egyik legnagyobb kihívása: évente 700 ezer ember hal meg emiatt és ez a szám 2050-re 10 millióra emelkedhet. Bár leginkább a fejlődő országok érintettek, nem tekinthető helyi problémának, hisz bolygónk egy gyors repülőjárattal 1 nap alatt körbeutazható, és baktériumaink is velünk utaznak…

Tovább


Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Tízezer elégedett ügyfél