hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Tízezer elégedett ügyfél


Tízezer elégedett ügyfél

| |
 

Jelentős mérföldkő egy egészségügyi szolgáltatással foglalkozó cég életében, ha elégedett ügyfeleinek száma eléri a „10 000” főt. Dr. Kósa Jánossal, a PentaCore Laboratórium vezetőjével – amely a Semmelweis Egyetem I. sz. Belklinika területén nyújt géndiagnosztikai és klinikai-kémiai laboratóriumi szolgáltatásokat – épp ennek apropóján beszélgettünk.

Amikor az ember vagy egy cég jelentős mérföldkőhöz ér, megáll egy kicsit és elgondolkodik. Ön hogy látja az elmúlt időszakot? Mi jut az eszébe e jelentős esemény kapcsán?

Most úgy tűnik nagyon gyorsan elszállt ez az „5” év, amelyben rengeteg kihívásnak kellett megfelelnünk és közben nehézségek, és problémák is adódtak jócskán. Persze, ilyenkor inkább csak a pozitív események azok, amelyek eszembe jutnak. Kezdjük például azzal, hogy sikerült bevezetni és napi használatba venni az újgenerációs szekvenálási eljárásokat a géndiagnosztikában, akár ha a már meglévő betegséggel kapcsolatban, akár prevenciós céllal keresnek minket ügyfeleink. Itt jegyzem meg, hogy pácienseink egyre tudatosabbak és egyre többen és gyakrabban élnek a géndiagnosztika által kínált betegségmegelőzési lehetőségekkel.

Honnan jönnek az ügyfeleik, hogy találják meg a PentaCore-t?

Ügyfeleink az ország minden területéről, sőt határainkon túlról is érkeznek. Honlapunkon www.pentacorelab.hu és facebook oldalunkon www.facebook.com/pentacorelab számos naprakész információ elérhető, de igen jelentős azok tábora is, akiknek elégedett ügyfeleink ajánlják szolgáltatásainkat.

Milyen örökletes betegségeket tudnak kimutatni?

Laboratóriumunkban az összes örökletes betegség meglétét, genetikai hátterét ki tudjuk mutatni. Emellett bizonyos betegségek kialakulásának megnövekedett kockázata is vizsgálni tudjuk. Jelenleg több, mint háromezer féle géndiagnosztikai vizsgálat elvégzésére vagyunk képesek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, bármilyen genetikai diagnosztikai kérdéssel hozzánk fordulónak megoldást tudunk nyújtani.

Hogyan kell ezt elképzelni, miből áll a vizsgálat? Meddig tart?

A vizsgálat legtöbbször egy egyszerű vérvételt jelent, amennyiben ennek valamilyen akadálya van szájnyálkahártyából vett mintából is dolgozunk.

A leggyakoribb betegségek, illetve betegségcsoportok szűrővizsgálata úgynevezett panelekben érhető el. Például a gyakori női és férfi daganatos megbetegedéseket is panelekben vizsgáljuk, ilyen a mellrák specifikus BREASTON™, illetve prosztatarák kimutatására érzékeny PROSTEON-PCA3™.

Természetesen a rendkívül rövid idő alatt, amely legfeljebb pár hetet jelent, rendelkezésre álló eredményeket nem egyszerűen átadjuk ügyfeleinknek, hanem szolgáltatásunk magában foglal egy genetikai tanácsadást is. Ügyfelünk részletes tájékoztatást kap állapotáról, és ami szerintem még ennél is fontosabb arról, hogyan, merre tovább, milyen további teendői vannak.

Mit javasol azok számára, akik prevenciós céllal keresik Önöket?

Nagyon jó hírem van számukra. Bevezettük legújabb panelünket, amely egyetlen vizsgálat keretében képes felmérni a leggyakoribb öröklődő daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Az ESTIMATE™ jelenleg az a vizsgálat, amire a legbüszkébbek vagyunk a tízezer elégedett ügyfelünk mellett. Nagyon szerencsésnek érzem magunkat azért, amiért ez a két időpont éppen egybeesik.

Munkájukhoz további sok sikert kívánok!

Köszönöm a lehetőséget! Ügyfeleinknek nagyon szépen köszönöm, hogy minket választottak, az Olvasókat pedig arra bátorítom, mihamarabb keressenek fel minket és győződjenek meg személyesen arról, amiről tízezer elégedett ügyfelünk már meggyőződött: „Minden, ami genetika az PentaCore”.(x)


Kulcsszavak

genetika, prevenció, PR

Kapcsolódó anyagok

A random variancia mint karcinogén tényező?

„Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget”: tavaszi gyógyító hiedelmek

A fix dózisú amlodipin és lisinopril kombináció hatékonysága II. és III. fokozatú hypertoniás betegeknél

Az időskorú veseelégtelenségben szenvedő betegek epidemiológiája és kezelésük aktuális kérdései Magyarországon

Rossz gyógyszer-perzisztencia - kinek a felelőssége, orvosé, betegé?

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


Tízezer elégedett ügyfél