hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


The 20th Budapest Nephrology School


The 20th Budapest Nephrology School

| |
 

The 20th Budapest Nephrology School
Nephrology, Hypertension, Dialysis, Transplantation
ISN, ERA-EDTA and ISP
26 – 31 August, 2013


Special Program on the 20th Anniversary of BNS

Held at the Semmelweis University with a highly distinguished international faculty, this special program is one of the best known and oldest refresher courses on nephrology that has attracted many young physicians from Europe and around the world during the past two decades. The course is designed to meet the requirements of 30 European/US CME credit points. For Hungarian participants the course is accredited by OFTEX for 50 credits.

This year, we have the 20th anniversary of the Budapest Nephrology School. Therefore, we would like to make this year even more memorable and enjoyable for the participants.

Features:
- “Meet the Professors”: A session during which the participants discuss their experiences and observations with the faculty.
- Poster session during which the participants discuss and consult their own research cases with the faculty.
- Modest participation fee which includes:
• Attendance to nephrology refresher CME course;
• Certificate of Attendance;
• Refreshment, lunches and dinners;
• One-day pre-school tour in the picturesque region of Hungary together with the leaders of international nephrology (ISN and ERA-EDTA present and past presidents);
• 11th International Wine and Health Symposium,
• Evening Danube Cruise,
• Organ Concert at St. Stephen’s Basilica,
• Sightseeing Tour with Parliament visit,
• Farewell Reception;
• Support for buying the book of Nephrology, Hypertension, Dialysis, Transplantation (Eds: Thomas E. Andreoli, Eberhard Ritz, László Rosivall), all coming with Hungarian hospitality.
- ERA-EDTA grants are available (http://www.era-edta.org/Budapest2013.htm).


For further information please visit the website: http://bns-hungary.hu/

László Rosivall, MD, PhD, DSc
Professor of Pathophysiology
Semmelweis University, Institute of Pathophysiology
Nephrology Research and Training Center
Nagyvárad tér 4, 1089 Budapest, Hungary


Kulcsszavak

nephrology, kidney, conference, CME

Kapcsolódó anyagok

„Nem torzítás, hanem a valóság egy másik vetülete”

The 20th Budapest Nephrology School

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Fenntartható megoldás az infekciók kezelésére

Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) a mikrobák rezisztenciája az ellenük adott szerekkel szemben (cikkünk főként a baktériumok rezisztenciájára tér ki). Az AMR növekedése korunk egyik legnagyobb kihívása: évente 700 ezer ember hal meg emiatt és ez a szám 2050-re 10 millióra emelkedhet. Bár leginkább a fejlődő országok érintettek, nem tekinthető helyi problémának, hisz bolygónk egy gyors repülőjárattal 1 nap alatt körbeutazható, és baktériumaink is velünk utaznak…

Tovább


Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


The 20th Budapest Nephrology School