hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Neuro-ophthalmologia


Neuro-ophthalmologia

| |
 

2012. júniusában jelenik meg a NEURO-OPHTHALMOLOGIA kézikönyv legújabb változata a NOSZA Alapítvány kiadványaként, papír formátumban, 425 oldalon.

A kézikönyv alapját az eddig megjelent neuro-ophthalmologiai kiadványok (Literatura Medica kiadó, 1995, 1996; és a PressCon kiadó, 2007) időtálló fejezetei képezik, kiegészítve azokkal a legmodernebb klinikai-, diagnosztikai- és szisztémás kezelési lehetőségek ismertetésével, amik megkísérelnek teljes képet adni a központi idegrendszerben zajló látásvesztések és szemmozgászavarok valamennyi dimenziójáról.

A korábbiakhoz hasonló módon a könyv fejezeteit az ország legkülönbözőbb orvosi műhelyeiben, különféle orvosi szakterületen és a neurorehabilitáció különböző területein dolgozó, több mint 50 elméleti és gyakorlati szaktekintély írta. A könyv zárófejezeteiben a látássérültek neurorehabilitációjának legkiválóbbjai (neuropsychológus, informatikus, tiflopedagógus, stb.) foglalják össze e fontos eszköztár legfontosabb ismereteit.

A kézikönyv minden érdeklő számára átfogó képet ad a neuro-ophthalmologia világában rendelkezésre álló legfrissebb ismeretekről. Különösen nagy haszonnal forgathatják a szemorvosok mellett neurológusok, idegsebészek, traumatológusok, radiológusok, cardiovascularis és stroke szakemberek. A kiadvány orientálhatja az orvostanhallgatókat, rezidenseket és a klinikusokat is.

Az elektronikus változat, az e-book formátum a NOSZA Alapítvány honlapjáról is letölthető – ami gyors keresést és számos más elektronikus eszköz alkalmazását teszi lehetővé, de nem nyomtatható. A honlapon kommentálásra is van lehetőség. Így a könyv mindkét megjelenési formája szakmai vitaindítóként is funkcionál, lehetővé téve a gyorsan változó metodikák, kezelési lehetőségek és egyéb neuro-ophthalmologiai ismeretek frissítését és folyamatos fejlesztését.

NOSZA weboldala http://www.nosza.eu/nokonyv.phpKapcsolódó anyagok

Akkreditált továbbképzés

A nebivolol különleges molekulaszerkezete és hatása az életminőségre

Trendek a hypertonia kezelésében

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Szigetvári Kórház belgyógyász/neurológus szakorvost keres

Munkaköri feltételek: - orvos diploma, - neurológus/belgyógyász szakorvosi szakképesítés, - büntetlen előélet, - orvosi kamarai tagság, -egészségügyi alkalmasság.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Neuro-ophthalmologia