hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Neuro-ophthalmologia


Neuro-ophthalmologia

| |
 

2012. júniusában jelenik meg a NEURO-OPHTHALMOLOGIA kézikönyv legújabb változata a NOSZA Alapítvány kiadványaként, papír formátumban, 425 oldalon.

A kézikönyv alapját az eddig megjelent neuro-ophthalmologiai kiadványok (Literatura Medica kiadó, 1995, 1996; és a PressCon kiadó, 2007) időtálló fejezetei képezik, kiegészítve azokkal a legmodernebb klinikai-, diagnosztikai- és szisztémás kezelési lehetőségek ismertetésével, amik megkísérelnek teljes képet adni a központi idegrendszerben zajló látásvesztések és szemmozgászavarok valamennyi dimenziójáról.

A korábbiakhoz hasonló módon a könyv fejezeteit az ország legkülönbözőbb orvosi műhelyeiben, különféle orvosi szakterületen és a neurorehabilitáció különböző területein dolgozó, több mint 50 elméleti és gyakorlati szaktekintély írta. A könyv zárófejezeteiben a látássérültek neurorehabilitációjának legkiválóbbjai (neuropsychológus, informatikus, tiflopedagógus, stb.) foglalják össze e fontos eszköztár legfontosabb ismereteit.

A kézikönyv minden érdeklő számára átfogó képet ad a neuro-ophthalmologia világában rendelkezésre álló legfrissebb ismeretekről. Különösen nagy haszonnal forgathatják a szemorvosok mellett neurológusok, idegsebészek, traumatológusok, radiológusok, cardiovascularis és stroke szakemberek. A kiadvány orientálhatja az orvostanhallgatókat, rezidenseket és a klinikusokat is.

Az elektronikus változat, az e-book formátum a NOSZA Alapítvány honlapjáról is letölthető – ami gyors keresést és számos más elektronikus eszköz alkalmazását teszi lehetővé, de nem nyomtatható. A honlapon kommentálásra is van lehetőség. Így a könyv mindkét megjelenési formája szakmai vitaindítóként is funkcionál, lehetővé téve a gyorsan változó metodikák, kezelési lehetőségek és egyéb neuro-ophthalmologiai ismeretek frissítését és folyamatos fejlesztését.

NOSZA weboldala http://www.nosza.eu/nokonyv.phpKapcsolódó anyagok

A random variancia mint karcinogén tényező?

A gyógyszerészi gondozás a magas vérnyomás kezelésében

„Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget”: tavaszi gyógyító hiedelmek

A hypertonia története - Paul Dudley White (1886-1973)

Társasági hírek

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


Neuro-ophthalmologia