hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Magyar Fenntarthatósági Csúcs


Magyar Fenntarthatósági Csúcs

| |
 

A felelősen gondolkodó és cselekvő emberek éves találkozója

Fókuszban az értékváltás szükségessége

Konferencia és kiállítás

Időpont: 2013. november 20., 9.00–17.00
Helyszín: Budapest

„A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedék esélyeit arra, hogy ők is kielégíthessék szükségleteiket.”
Gro Harlem Brundtland

2013 novemberében negyedik alkalommal gyűlnek össze a felelősen gondolkodó emberek Magyarországon, hogy megvitassák, hol tartunk mi, magyarok a fenntartható fejlődés, vagyis élhető világunk fennmaradása érdekében.

A Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2013 konferencia fókuszában az értékváltás szükségessége áll. Esélyünk az élhető világ visszaállítására és megtartására ugyanis valószínűleg csak akkor lesz, ha minél többen változtatjuk meg az életünkben eddig követett értékrendünket, gondolkodásunkat.


Fővédnökök:

Láng István akadémikus, a Brundtland Bizottság tagja
László Ervin, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író
Juhász Árpád geológus


Plenáris előadások

Meghívott előadók:

Dr. Náray Szabó Gábor, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács társelnöke: Konzervatív evolúció: út a fenntarthatósághoz
Botos Katalin professor emeritus, Szegedi Egyetem: Milyen gazdasági gondolkodásmódra van szükség a világban, mely mentén a profitérdekek és a fenntarthatóság érdekei szinkronban tarthatók?
Faragó Tibor címzetes egyetemi tanár: Melyek ma a nemzetközi porondon a fejlesztési és fenntarthatósági célok?
Gyulai Iván, az Ökológiai Intézet a Fenntarthatóságért igazgatója: Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés? Együtt nem megy.
Hetesi Zsolt fizikus, ELTE TTK: Víznagyhatalom vagyunk, és sivatagosodik az Alföld. Visszafordítható a folyamat?
Hízó Ferenc zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, NFM
Juhász Árpád geológus professzor: A szén-dioxid múltja és jövője.
Kerekes Sándor egyetemi tanár, Corvinus Egyetem: Hicks-től a reciprocitásig. Miért kell az emberi kapcsolatokban a kiszolgáltatottságot mellőzni?
László Ervin professzor, a Budapest Klub alapítója: Minden a tudatban dől el. Az etika szerepe világunk fennmaradásában.
Tóth Gergely, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért főtitkára: Hol és hogyan kezdődjön a paradigmaváltás?


Kerekasztal-beszélgetések

1. A magyar társadalom, gazdaság, politika értékrendjében megtalálható és tetten érhető-e a felelősség a fenntartható fejlődésért. Javultak vagy romlottak a felelős létezés esélyei hazánkban?
Gazdaságpolitikai, társadalompolitikai kerekasztal
A közönség bevonása SMS-falon

2. Az üzleti szektor felelőssége munkatársai, a környezet és a társadalom iránt.
Az üzleti szereplők kerekasztala
Beszélgetésben részt vevők: Dakó Andrea partnerkapcsolati igazgató, Magnet Magyar Közösségi Bank; Kedves Gáborné környezetvédelmi és minőségirányítási felelős, Ricoh Hungary; és még 3 személy egyeztetés alatt.
A közönség bevonása SMS-falon

Benne: Jó példák bemutatása (Best Practice előadások)
− Magnet Magyar Közösségi Bank
− Unilever Magyarország Kft.Dialógusok

1. A moralitás, az üzleti etika fogalmának és tartalmának értelmezése a fenntartható fejlődés szemszögéből. Van-e átjárás az etika, moralitás, tisztesség, becsület stb. fogalmak és az üzlet, a profitszemlélet között?
Dialógus a közönség bevonásával (Élőbeszélgetés)
Véleményvezérek, felkért hozzászólók

2. Hogyan állunk a fosszilis kontra megújuló, alternatív energia csatájában? Jó példák a gazdaságból. Kezd jó üzletté válni a környezettudatosságot hordozó termék, szolgáltatás?
Dialógus a közönség bevonásával (Élőbeszélgetés)
Véleményvezérek, felkért hozzászólók

3. Mentális és fizikai állapotunk okai és annak hatása a környezetünkre, munkánkra, az egész társadalom állapotára. Mit teszünk egymással? Van-e esélye az egymásra tekintettel élés tömeges elterjedésének?
Dialógus a közönség bevonásával (Élőbeszélgetés)
Véleményvezérek, felkért hozzászólók

A dialógusokban: Best Practice előadások (beépítve az élőbeszélgetésekbe!)

A beszélgetések meghívott résztvevői:
Beke Zsuzsanna kommunikációs igazgató, Richter Gedeon Nyrt., Brezovits László igazgató, Környezettudományi Intézet Alapítvány, Dakó Andrea partnerkapcsolati igazgató, Magnet Magyar Közösségi Bank, Dinya László innovációs igazgató, Károly Róbert Főiskola, Dzubay László igazgató, MGYOSZ Környezetvédelmi és Infrastrukturális Igazgatóság, Gazsi Zoltán ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary Kft., Gyenes András ügyvezető igazgató, Unilever Magyarország Kft., Kedves Gáborné környezetvédelmi és minőségirányítási felelős, Ricoh Hungary, Kovács Lajos elnök, Klímabarát Települések Szövetsége, Petrik Ida igazgató, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), Radácsi László CSR-szakértő, Budapesti Gazdasági Főiskola, Ruzsa Ágota igazgató, SOL Intézet, Schmuck Erzsébet társelnök, Magyar Természetvédők Szövetsége, Szabó György elnök, Menedzserek Országos Szövetsége, Szeles Péter elnök, Magyar PR-Szövetség, Tóbiás József társelnök, Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács (MSZP).

Jelentkezés: http://www.piacesprofit.hu/konferenciakozpont/magyar-fenntarthatosagi-csucs-2013/

2013. október 8.

A tematikaváltoztatás jogát fenntartjuk.
(x)

Kulcsszavak

fenntartható fejlődés, klímaváltozás, gazdaság

Kapcsolódó anyagok

Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs