hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Hogyan egyszerűsíthető a terápia követése?


 <font color=#39B54A>Hogyan egyszerűsíthető a terápia követése?</font>

| |
 

A krónikus megbetegedésben szenvedő páciensek életében rendkívül fontos a rendszeresség. A legtöbb betegnek élete végéig gyógyszert kell szedni, akár napi szinten is, hogy elkerülje a betegség tüneteinek megjelenését / erősödését. A mindennapok során azonban a betegek többsége elfelejti bevenni a gyógyszert vagy egyszerűen csak nem az előírásoknak megfelelően szedi. Ez a gyógyulás szempontjából nem célravezető. Az orvosnak erre is oda kell figyelnie a beteg kezelése során, azonban erre a sok beteg mellett nincs mindig ideje. A páciens megfelelő terápiakövetését tehát úgy kell elérni, hogy az az orvos idejéből minél kevesebbet vegyen el.

A terápián tartás egyik eszköze, hogy pótolja a páciensek információhiányát, olyan betegedukációs programokkal, ahol a páciens személyreszabottan kap rendszeresen üzeneteket a betegségéről / terápiájáról az Ön nevében. A PraxisPlatform rendszerében a páciens maga választhatja meg, hogy milyen időszakban (délelőtt, délután, este) és milyen formában (sms, email, hangüzenet) szeretné megkapni az üzeneteket. Mindez azonban egyoldalú kommunikáció, ahhoz pedig, hogy páciense betegségét megfelelően tudja kezelni szükség, van a páciens visszajelzésére is.

A PraxisPlatform éppen ezért nem csak egy betegedukációs programokat kínáló rendszer. Kiemelten fontos a kétoldalú kommunikáció is. A PraxisPlatform szeretné megkönnyíteni az orvos-beteg kommunikációt, ezért nem csak a pácienseknek nyújt információt, hanem az orvosoknak is a pácienseik betegségéről. A terápiás naplóban a páciensek rögzíthetik a terápia során jelentkező tüneteiket, mellékhatásokat, élettani adatokat, akár minden nap. Ez a napló mind a páciens, mind az orvos számára bármikor elérhető a rendszeren keresztül. Segítségével az orvos bármikor leellenőrizheti, hogy halad a terápia vagy milyen tünetek jelentkeznek a betegnél. A viziteken a pácienssel együtt tudják értékelni az eredményeket, a változások megfigyelése segíthet a diagnosztizálásban is. A páciens elektronikusan vezetett feljegyzéseit bármikor ki tudja nyomtatni és így akár le is fűzheti a beteg kartonjába.

Természetesen az online terápiás napló is csak akkor használható megfelelően, ha páciense rendszeresen tölti azt. Ennek érdekében a páciensnek küldött üzenetekben felhívjuk figyelmét a terápiás napló fontosságára. Ha a páciens rendszeresen tölti a naplót, növelhetjük az egészségtudatosságát is, hiszen napi szinten foglalkozik betegségével, jobban odafigyel magára, tüneteire.

Tegye hatékonyabbá páciense terápiáját az ingyenesen elérhető PraxisPlatform segítségével!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)


Kapcsolódó anyagok

Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


<font color=#39B54A>Hogyan egyszerűsíthető a terápia követése?</font>