hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás


<font color=#39B54A>Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás</font>

| |
 

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat.”

Minden orvos arra törekszik, hogy munkáját elismerjék, gyógyító tevékenysége hatékony legyen. Ehhez természetesen szükség van a páciens együttműködésére is. Ezt több tényező is befolyásolja, ezek közül az egyik az információhiány. Ha a páciens nem kap elég információt betegségéről nem biztos, hogy be fogja tartani az orvos által javasolt terápiát. A teljes körű tájékoztatásra, a folyamatosan bővülő betegszám miatt egyre kevesebb idő jut. Ennek következtében előfordulhat, hogy a páciensek nem az orvos utasításainak megfelelően cselekednek, félbehagyják a terápiát, vagy csak nem megfelelően alkalmazzák azt. Ezért nagyon fontos, hogy egy olyan megoldást alkalmazzunk, ami az orvosnak nem okoz plusz terhet, ugyanakkor a páciens mégis megkapja azt, amire szüksége van.

A PraxisPlatform egy komplex megoldást kínál a problémára. A betegedukációs programokat kínáló rendszer, úgy ad megfelelő mennyiségű információt a betegségről és terápiáról a pácienseknek, hogy az orvost nem terheli le plusz munkával. A páciensek saját maguk dönthetik el, hogy milyen formában (sms, email, hanghívás) és mikor szeretnék megkapni a terápiájukhoz kapcsolódó üzeneteket. A páciens kezelőorvosának lesz hálás a tájékoztatásért, hiszen azokat saját orvosa aláírásával kapja meg. Az orvosnak ugyanakkor ez nem jelent plusz munkát. Az üzeneteket, amelyek automatikusan kerülnek kiküldésre, egy szakértőkből álló csapat állítja össze a gyógyszergyártókkal szorosan együttműködve. A kiküldött üzeneteket mind az orvos mind a páciens elolvashatja, így egy olyan mindig elérhető tudástár áll rendelkezésükre, ami segítséget nyújthat a terápia betartásában.

A PraxisPlatform 2011 októbere óta működik és azóta majdnem 2500 orvos és 18000 páciens csatlakozott hozzá. Dr. Ziegler Virág, aki az indulás óta tagja a rendszernek pár mondatban megfogalmazta miért szereti a PraxisPlatformot:

„A betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Igyekszem minden betegre maximális figyelmet fordítani, de nem mindig jut időm arra, hogy mindenkivel annyit foglalkozzak, amennyit igazán szeretnék. A PraxisPlatform nem váltja ki a személyes törődést, de sokat segít benne: a betegeim hálásak, hogy odafigyelek rájuk és ellátom őket minden olyan információval, ami ahhoz kell, hogy jobban érezzék magukat. Mindezt úgy tehetem meg, hogy nem kerül különösebb erőfeszítésbe és éjjel-nappal rendelkezésre áll egy olyan eszköz, amin keresztül elérnek és én is elérhetem őket.”

Tájékoztassa Ön is pácienseit könnyedén a PraxisPlatform segítségével!

Bővebb információ: https://www.praxisplatform.hu/info

(x)


Kapcsolódó anyagok

A random variancia mint karcinogén tényező?

A gyógyszerészi gondozás a magas vérnyomás kezelésében

„Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget”: tavaszi gyógyító hiedelmek

A hypertonia története - Paul Dudley White (1886-1973)

Társasági hírek

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


<font color=#39B54A>Elégedett betegek, könnyebb gyógyítás</font>