hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Danube Conference on EpigeneticsDanube Conference on Epigenetics

| |
 

Following the success of the previous Epigenetic Conferences in Budapest (2012 and 2014) we are delighted to announce that the next Danube Conference on Epigenetics will be held on 5-8 October, 2016 again in Budapest.

The conference is organized by Tamás Arányi (RCNS, Hungary), Bálint L. Bálint (University of Debrecen, Hungary), Petra Hajkova (MRC Clinical Sciences Centre and Imperial College London, UK), Ana Pombo (Max Delbrück Centre, Germany) and Laszlo Tora (IGBMC, France).

It is our pleasure to invite you and your colleagues to participate in the conference where the following topics will be discussed in detail:


1. Single-cell epigenetics
2. Chromatin architecture
3. Transcriptional regulation and epigenetics
4. Epigenetics and metabolism
5. Developmental epigenetics
6. Transgenerational inheritance


The main objectives are to bring scientists together from these fields and promote their intensive interdisciplinary interactions facilitated by the medium sized meeting. Therefore the conference program is structured to have a lot of networking opportunity. We expect to have 150 participants including 20 outstanding invited lecturers (please find here the list of confirmed speakers including the EMBO Keynote speaker). We also plan to select several short talks from the submitted abstracts. The official language of the Conference is English.

Website and details can be found here: danube-epigenetics.org

Please view our conference poster below:

Don’t forget the following important dates:

Submission of abstracts 30 June 2016
Payment of early registration fee 30 June 2016
Recommended date for hotel reservation 31 August 2016
Cancellation of registration without penalty 31 August 2016

Website and details can be found here: danube-epigenetics.org


Kulcsszavak

epigenetika, metagenomika, miRNS, génexpresszió, transzlációs lánc

Kapcsolódó anyagok

Génexpressziós profilok a korai emlőrák adjuváns kezelésében

Az epigenetikai szabályozás szerepe a kora gyermekkori betegségekben

A szerotonin nem csak neurotranszmitter

Epigenetika és a daganatok

Follicularis lymphoma - Útban a személyre szabott és célzott kezelés felé

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Fenntartható megoldás az infekciók kezelésére

Az antimikrobiális rezisztencia (AMR) a mikrobák rezisztenciája az ellenük adott szerekkel szemben (cikkünk főként a baktériumok rezisztenciájára tér ki). Az AMR növekedése korunk egyik legnagyobb kihívása: évente 700 ezer ember hal meg emiatt és ez a szám 2050-re 10 millióra emelkedhet. Bár leginkább a fejlődő országok érintettek, nem tekinthető helyi problémának, hisz bolygónk egy gyors repülőjárattal 1 nap alatt körbeutazható, és baktériumaink is velünk utaznak…

Tovább


Bilasztin, nem szedáló antihisztamin használata krónikus urtikária esetén, már gyermekkorban is

Az allergiás betegségek, allergiás nátha, urtikária első vonalbeli kezelésére nem szedáló, második generációs antihisztaminok javasoltak. Az egyik legújabb második generációs antihisztamin a bilasztin, amellyel nemcsak felnőtt-, hanem gyermekvizsgálatok is történtek.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább