hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az indián grafittije - programajánló


Az indián grafittije - programajánló

| |
 

2013. április 30.-án 19.00 órától a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest Ráth György utca 4), két ismert US művész: Frank és Judy Foreman az elmúlt 50 év terméséből válogat.

Frank olyan nekünk, mint egy öreg és bölcs indián, aki rendre eltűnik a szemünk elől (legyen most a vadon mindaz, ami a mi megszokott pátriánkon kívülre esik), hogy aztán rendre fel is bukkanjon. Órát lehetne igazítani hozzá - no nem olyat, ami másodpercre ketyeg, inkább olyasfélét, ami valamivel tágabb terminusokra jár. És Frank mindig hoz valamit nekünk, onnan, a „vadonból”. 2003-ban, első kiállításán kb. 170 tűzcsap fotóját pakoltuk ki a falakra (akkor tudtam meg, hogy Budapesten pl. négy féle tűzcsap található).


Frank Foreman: Prosztatarák
Három év múlva a világ számos pontján fellelt grafittik fotóiból hozott egy jelentős válogatást (ebben is akadt néhány budapesti). Újabb 3 illetve 6 év múlva videomunkáiból, illetve ezekhez kapcsolódó fotóiból mutattunk be néhányat. Előbbi feleségével, Judyval közös kiállítás volt. Hogy most mit mutatnak nekünk, az számunkra is meglepetés lesz…


Judy Foreman: Yoga Lady

Minden érdeklődőt szerettel várunk a vetítésre.

Helyszín: Nyitott Műhely
1123 Budapest, Ráth György utca 4
Frank es Judy Foreman : 50 év
Időpont: 2013.04.30 19.00-20.30

Finta László
2013.04.24

Kulcsszavak

programajánló

Kapcsolódó anyagok

Programajánló: Bartók, Jazz, Kékszakállú herceg vára

Az indián grafittije - programajánló

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2016

Az idei Fenntarthatósági Csúcs konferencia fókuszában az emberi és társadalmi értékek válsága áll. Világunk stabilitása felbomlott, s ennek oka és megszenvedője az ember is, aki társadalmakban él, s annak értékrendjeit automatikusan átvette.

Tovább


Lammermoori Lucia

Donizetti hatalmas, 67 operát számláló életművében is talán a legfontosabb helyet foglalja el: a nagy nevettető, kinek leggyakrabban vígoperáit játsszák, ebbe az operába sűrítette bele drámai tudásának legjavát. Két család ősi viszálya mozgatja a tragikus szerelmi történetet, mely megírása óta az operaházak állandó repertoárdarabja. Az Erkel Színházba most 13 év szünet után, Szabó Máté friss rendezésében tér vissza.

Tovább


Az indián grafittije - programajánló