hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Az indián grafittije - programajánló


Az indián grafittije - programajánló

| |
 

2013. április 30.-án 19.00 órától a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest Ráth György utca 4), két ismert US művész: Frank és Judy Foreman az elmúlt 50 év terméséből válogat.

Frank olyan nekünk, mint egy öreg és bölcs indián, aki rendre eltűnik a szemünk elől (legyen most a vadon mindaz, ami a mi megszokott pátriánkon kívülre esik), hogy aztán rendre fel is bukkanjon. Órát lehetne igazítani hozzá - no nem olyat, ami másodpercre ketyeg, inkább olyasfélét, ami valamivel tágabb terminusokra jár. És Frank mindig hoz valamit nekünk, onnan, a „vadonból”. 2003-ban, első kiállításán kb. 170 tűzcsap fotóját pakoltuk ki a falakra (akkor tudtam meg, hogy Budapesten pl. négy féle tűzcsap található).


Frank Foreman: Prosztatarák
Három év múlva a világ számos pontján fellelt grafittik fotóiból hozott egy jelentős válogatást (ebben is akadt néhány budapesti). Újabb 3 illetve 6 év múlva videomunkáiból, illetve ezekhez kapcsolódó fotóiból mutattunk be néhányat. Előbbi feleségével, Judyval közös kiállítás volt. Hogy most mit mutatnak nekünk, az számunkra is meglepetés lesz…


Judy Foreman: Yoga Lady

Minden érdeklődőt szerettel várunk a vetítésre.

Helyszín: Nyitott Műhely
1123 Budapest, Ráth György utca 4
Frank es Judy Foreman : 50 év
Időpont: 2013.04.30 19.00-20.30

Finta László
2013.04.24

Kulcsszavak

programajánló

Kapcsolódó anyagok

Programajánló: Bartók, Jazz, Kékszakállú herceg vára

Az indián grafittije - programajánló

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Szigetvári Kórház belgyógyász/neurológus szakorvost keres

Munkaköri feltételek: - orvos diploma, - neurológus/belgyógyász szakorvosi szakképesítés, - büntetlen előélet, - orvosi kamarai tagság, -egészségügyi alkalmasság.

Tovább


Prix Galien elismeréssel díjazták a világ első BCL-2 gátló hatásmechanizmusú gyógyszerét, melyet a krónikus limfoid leukémia kezelésére Európában az AbbVie törzskönyvezett elsőként

A gyógyszerkutatás Nobel-díjának tekintett Prix Galien Gálán évről évre felsorakoznak a világ legfontosabb farmakológiai innovációi és a kutatási eredményei. Idén a „Legjobb Gyógyszerészeti Termék” díjat a Venclexta (US)/Venclyxto (EU) (venetoklax) kapta, ami az első törzskönyvezett BCL-2 inhibitor. Az új hatásmechanizmusú gyógyszert elsőként az onko-hematológiai indikációk közül a krónikus limfoid leukémia (CLL) kezelésére fejlesztette ki közösen a Genentech és az Abbvie. A készítményt az Amerikai Egyesült Államokban a két vállalat együttesen, míg az Amerikai Egyesült Államokon kívül az AbbVie forgalmazza.

Tovább


Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


Az indián grafittije - programajánló