hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


A tudás házhoz jön, avagy itt az ILKA Portál és az e-learning!


A tudás házhoz jön, avagy itt az ILKA Portál és az e-learning!

| |
 

A 2015 őszén induló ILKA Portál új, internet ala­pú e-learning képzési rendszert biztosít az egészségügyben dolgozók számára, már konkrét tematikákkal, képzési programokkal. Használatával egy integrált, komplex oktatási rendszerbe léphetnek be a munkatársak, személyes adataik kapcsán az adatvédelemre vonatkozó jogszabályok maximális betartásával.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a TÁMOP 6.2.7. projekt egyik eredményeként, az elektronikus egészségügyi fejlesztések részeként vezeti be - élve a digitális kor eszközeivel - az új, komplex oktatásmenedzsment keretrendszert, az ILKA oktatási portált, mely a https://ilka.aeek.hu webcímen érhető el.

A képzéseket választó egészségügyi dolgozók a regisztrációt követően kapcsolódnak a portálhoz (autentikáció és biztonságos elérés), a rendszer használatával történhet jelentkezésük, azon keresztül értesülnek a képzésszervezési lépésekről, majd juthatnak hozzá az oktatási anyagokhoz, jegyzetekhez, történhet a vizsgázás, illetve mindennemű kommunikáció egymás közt a képzőkkel és az oktatókkal. A portál informatív, a mai trendeknek megfelelően egységes arculatot biztosít desktop, mobil és tablet böngészésnél is a legtöbb operációs rendszeren keresztül.

A projekt 2015 őszén több internetalapú e-learning képzést indít a portálon keresztül. A jelentkezők tudást szerezhetnek az általános informatika területéről, megismerhetik az intézményi nyilvántartási és statisztikai program kezelését és a szakdolgozói­ pontnyilvántartás rendszerének használatát, megszerezhetik az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér fejlesztéssel kapcsolatos felhasználói ismereteket, elmélyülhetnek az elektronikus egészségügyi intézményközi adatáramlást biztosító rendszerek működésében és az IT infrastruktúra üzemeltetésében, s nem utolsó sorban pedig jártasságot szerezhetnek egy új egészségügyi applikáció, a MENTA használatában.

Papíralapú tankönyvek helyett az interneten keresztül letölthető az ábrákban, képekben gazdag ismeretanyag. Az egyébként is egyszerűen tanulható, átlátható tananyag elsajátítása még a megszokottnál is könnyebbé válik, mert egy részük akár hangos tananyagként is elérhető lesz a hallgatók számára. A részletes magyarázatok mellett a könnyebb megértés és tudás-elsajátítás érdekében minden anyagrészhez aktuális feladatok állnak rendelkezésre. A projekt, illetve az ÁEEK és az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ szoros szakmai együttműködésének kiemelt célja, hogy az ILKA oktatási portál az egészségügyi képzések és továbbképzések rendszerének szerves részévé váljon. Tekintettel az egészségügy jelenlegi forrásszegény helyzetére, a képzések e-learning formában lényegesen kevesebbe kerülhetnek, mint a személyes jelenlétet igénylő képzések.

Szechenyi 2020 logo

(x)

Kulcsszavak

e-learning, ÁEEK

Kapcsolódó anyagok

A tudás házhoz jön, avagy itt az ILKA Portál és az e-learning!

Túl sok pénzt kértek a kórházak

Az elektronikus tanulás kísérleti alkalmazása a magyar radiográfusok továbbképzésében

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Diabetológiai készítmény nyerte az Év Gyógyszere 2016 díjat

A empagliflozin hatóanyagú gyógyszer nyerte 2016-ban az Év Gyógyszeredíjat, amelyet a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság ítél oda minden évben olyan gyógyszerkészítménynek, amely jelentős tudományos felfedezésen alapul és hiánypótló szerepet tölt be a terápiában. A gyógyszer diabétesz kezelésében alkalmazott olyan terápia, amely a vércukorszintre és a kardiovaszkuláris eseményekre egyaránt hatással van. A díj átadására ünnepélyes keretek között a Vigadó Makovecz dísztermében került sor

Tovább


Pályázati Felhívás - Segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

Tovább


700 000 Ft összdíjazású médiapályázat limfómákkal kapcsolatosan

A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány (MOHA) és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi és Szociálpolitikai Szakosztálya 700 000 Ft összdíjazású médiapályázatot hirdet a rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedésekkel, a limfómákkal kapcsolatosan.

Tovább


Áttörés a szkizofrénia kezelésében

A Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlésén mutatták be az egyedülálló, évente csak négyszer adandó antipszichotikumot, amely újabb előrelépést jelent a szkizofréniával élők gyógyszeres kezelésében. A paliperidon-palmitát hatóanyagú készítmény a Janssen cég legújabb pszichiátriái fejlesztése, mellyel a betegség kezelése még kiszámíthatóbbá és kényelmesebbé válhat.

Tovább


A tudás házhoz jön, avagy itt az ILKA Portál és az e-learning!