TARTALOM

 VISSZA

 


A gyógyító ecsetvonásokról...


A gyógyító ecsetvonásokról...

| |
 

A kiállított képek alkotója édesanya, feleség, háziasszony, hivatásában nap, mint nap helyt álló, nyitott személyiség, eredetileg történész-szociológus, aki autodidaktaként saját maga és környezete örömére fest, rajzol, vagy ahogyan ő fogalmaz: kísérletezik, játszik színekkel, anyagokkal, eszközökkel.Ráhel sírja

„2001-ben férjemet, munkája Izraelbe szólította, négy csodálatos évet töltöttünk a távoli országban. A most kiállított képek megszületésére ez a körülmény teremtette meg a lehetőséget.

Bejártam, tüzetesen megismertem a kereszténység bölcsőjét. Felelevenedtek szemem előtt a hely egykori történelmi eseményei. Megnyíltak előttem a híres bibliai tájak. Egy-egy kirándulás alkalmával eljutottam a milliók által látogatott zarándokhelyekre, s ilyenkor a Biblia volt az útikalauzom. Lenyűgözött, feltöltött a Szentföld.A Golgota

A Szentföld, ahol a turista vagy zarándok lélegzetet visszafojtva megtorpan az építészeti remekművek előtt, s képtelen mozdulni. Percekre megbénítja az esztétikai élmény, a hely spirituális kisugárzása. A templomok magas frekvenciája feltölt mindenkit. Egy-egy imádságot, néma befelé fordulást, önmagunkra figyelést követően ki-ki megtapasztalja a belső lelki békét, saját testi-lelki-szellemi harmóniáját. S, amikor a lassú és óvatos eszmélés után, az utazó kilép a szikrázó napsütésre, nem talál megfelelő szavakat az átélt pillanatok leírására, csupán ennyit mond: „„Itt és most, egy csoda részese vagyok!”˝”Keresztút V. Stació

Szerencsés helyzetemnek köszönhetően, többször is elismételhettem ezt a mondatot. Teljesnek, egésznek, boldognak és súlytalannak éreztem magam.

Úgy véltem, hogy a megélt pillanatokat lehetetlen a modern technika vívmányával, fényképezőgéppel megörökíteni, hiszen a legtökéletesebb felvételekből is hiányzik a szemlélő lelke. Papírra, vászonra vetettem e szakrális helyek hangulatát, számomra fontos üzenetét. Így kezdődött! Az első képet követte a második, majd a többi. Mára közel 50 rajz, festmény őrzi a Szentföld meghatározó hangulatát, élményeit.Részlet a betlehemi Születés templomból

Műkedvelő alkotóként, egy képzeletbeli szentföldi zarándokútra kalauzolom a kedves látogatót: gyógyító szakrális helyszínekre… gyógyító ecsetvonások és gyógyító vonalak segítségével!”Budapest, 2013.március 08.

dr. Robicsek Margit

Kulcsszavak

Szentföld, ecset

Kapcsolódó anyagok

A gyógyító ecsetvonásokról...

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Beszélgetés Bálint Géza főorvossal

Beszélgetés, Dr. Bálint Géza főorvossal az ORFI volt főigazgatójával, a magyar reumatológia egyik legismertebb kiváló orvosával, a humanista orvoslásról 80. születésnapja és Huszár Tibor „Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral” című könyv megjelenése kapcsán.

Tovább


Részletek az MRE Gyermekreumatológiai szekció 2015. évi elnökségi Beszámolójából

Fontos esemény volt számunkra -2015. október 16- a Gyermekreumatológiai Szekció Tudományos Ülése. Az MRE Gyermekreumatológiai szekciójának Alapszabályzata alapján ezen a napon új vezetőséget választottunk, majd a későbbiekben megválasztottuk az elnököt és a titkárt.

Tovább


Kedves Kollégák!

Szeretettel köszöntelek Benneteket az Új esztendőben és kívánok Mindenkinek nagyon jó egészséget, boldog évet! Úgy gondolom sikeres év áll mögöttünk, 2015 gazdag volt eseményekben, sikerült több alkalommal találkoznunk, tennünk a magyar gyermekreumatológiai fejlődéséért.

Tovább


Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral

A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Huszár Tibor Beszélgetőkönyv Bálint Géza professzorral című kötete.

Tovább


A gyógyító ecsetvonásokról...