hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Számítógépes játék-technológia segíthet cerebralis paresisben szenvedő gyermekeknek| | |
 

A dániai Helene Elass Center létrehozott egy Mitti Kinect nevű programot, amely képes folyamatosan megadni a szükséges segítséget azon gyerekek motoros készségeinek fejlesztésében, akiknél agyi bénulást diagnosztizáltak. Az cerebralis paresis egy olyan neurológiai állapot, amely rontja a motoros készségeket, és problémákat okoz a testmozgásban.

A program a Kinect játékplatformot használja fel; egy olyan játék rendszer, amelyet az emberi test mozgása kontrollál, és újjáépíti az izomzatot. Ez egy szórakoztató és interaktív módszer a gyermekek számára a rendszeres, napi gyakorlásra, olyan gyakorlatok játékos beillesztésével, amelyek ismétlődőek, sokfélék, intenzívek, és kihívást jelentenek. A program „cloud computing”-ot használ (azaz internetet felhasználva nem kell a páciens gondviselőinek számítógépére telepíteni), s így lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek ne kelljen naponta utazniuk a tréningre, és mégis elvégezzék a szükséges gyakorlatokat, és így megtörténjen a szükséges napi fizikai rehabilitáció. Hagyományosan egy gyógytornásznak naponta jelen kellene lennie, hogy gyakoroljon a gyermekkel.

Az egészségügyre szánt források világszerte tapasztalható szűkössége, s különösen az emberi erőforrások korlátozottsága új megoldásokat tesz szükségessé. A Mitti Kinect rendszer segítségével biztosítható a gyermekek szükséges gyógytornája, és ezzel enyhül a nyomás az egészségügyi szakembereken, akik így több beteget elláthatnak. A rendszer sikeresen működik, és az orvosok a betegek állapotának javulását tapasztalják. A további jó hír az, hogy a programot adaptálni lehet, s így különböző korú és különböző agyi neurológiai elváltozásokban szenvedő betegek esetében alkalmazható.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kapcsolódó anyagok

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Számítógépes játék-technológia segíthet cerebralis paresisben szenvedő gyermekeknek