TARTALOM

 VISSZA

 


Mobiltelefonok a gondozásban


Mobiltelefonok a gondozásban

| | |
 

A CarePartners Mobile egy új mobil alkalmazás, melynek az a célja, hogy segítse a családi gondozók szeretteiknek nyújtott támogató tevékenységét. Az ingyenes alkalmazás, amely egyaránt elérhető iPhone-ra és Android operációs rendszerű telefonokra, egyszerűsíti az ellátás koordinálását, lehetővé teszi a gondozóknak, hogy:
• Kommunikáljanak egy privát, biztonságos online közösségben;
• Létrehozzanak, kezeljenek és megtekintsenek egy közös tennivaló „to-do” listát;
• Kijelöljenek feladatokat az egyéneknek, s láthassák, hogy milyen feladatok elvégzésére kell még önkéntes, és
• Szinkronizálják feladataikat közvetlenül a felelős személy okostelefon naptárába írva.

43.500.000 családi gondozó van az Egyesült Államokban, akik támogatást nyújtanak egy felnőtt családtagnak, gyakran az öregedő szülőnek, és több mint a felük érzi túlterheltek magát ettől. A tipikus gondozó körülbelül 19 órán át nyújt gondozást hetente. Továbbá, a gondozók háromnegyede otthonán kívül dolgozik, és 40 százalékuk teljes munkaidőben. Hetven százalékuk együttműködik a gondozásban más családtaggal: ők jelentősen alacsonyabb stresszről számolnak be. Azonban az ellátás szervezése pontos koordinációt igényel.

"CarePartners Mobile lehetővé teszi, hogy az emberek több időt töltsenek gondozással, és kevesebbet azzal, hogy kitalálják, mi a teendő, és ki csinálja," mondta Mark Sabalauskas, a rendszert létrehozó Philips Lifeline vezető termékmenedzsere. " Egy szeretett ember ellátásának koordinálása nem csekély kihívás lehet, különösen, ha több családtag, barátok, szomszédok, önkéntes segítők és fizetős szolgáltatások is részt vesznek benne," folytatja Sabalauskas. "A CarePartners Mobile segít megszervezni az egyéni gondoskodás közösségét, és biztosítja, hogy az élet kevésbé stresszes legyen, és hogy szeretteink megkapják azt az ellátást, amire szükségük van."


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/Kulcsszavak

mobiltelefon ápolás önkéntes

Kapcsolódó anyagok

Mobiltelefonok a gondozásban

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Mobiltelefonok a gondozásban