TARTALOM

 VISSZA

 


Mobil telefonos segítség Észak London háziorvosi szolgálatainak


Mobil telefonos segítség Észak London háziorvosi szolgálatainak

| | |
 

Észak London betegei hamarosan emlékeztetőiket és egészségügyi információkat kapnak SMS-ben háziorvosaiktól. A már számos területen bevezetett szolgáltatás célja, hogy javítsa a betegek hozzáférését a háziorvosi szolgáltatásokhoz, csökkentse a felesleges orvos-beteg találkozások számát, valamint, hogy a betegeket tájékoztatassa a fontos egészségügyi szolgáltatásokról, mint például a rákszűrésről vagy a szezonális influenza elleni védőoltásról.

Az NHS (brit nemzeti egészségügyi szolgálat) Észak Londonban vállalta, hogy finanszírozza a szolgáltatást a következő három évben. Az Egyesült Királyság felnőtt lakosságának 91%-a rendelkezik mobiltelefonnal (az egészségügyi ellátások szempontjából különösen érintett 65-74 éves korosztály 77%-ban) így tehát ez a mobiltelefonos egészségügyi szolgáltatás elérheti a célcsoport tagjainak túlnyomó többségét. A szöveges üzeneteket ingyenes SMS-ként kapja a beteg. Ha van neki okostelefonja, (iPhone, Blackberry vagy Android rendszerű) a betegek hozzáférhetnek különféle tájékoztatásokhoz a helyi egészségügyi szolgálatokról a mobiltelefonjukon keresztül.

Dr. Janet a Park Lodge Medical Centre az egyik háziorvosa azt mondta: "A mobiltelefonokat a legtöbb betegem használja, így a szöveges üzenetek küldése hatékony módja annak, hogy kommunikálhassunk velük. A szolgáltatás rendelkezik azzal a potenciállal, hogy javítsa a gyógyítás hatékonyságát, valamint adminisztrációs költségeket is megtakaríthatunk vele."

A betegek, ha úgy döntenek, hogy válaszolnak a szöveges emlékeztetőkre, vagy használják valamelyik okostelefon szolgáltatást, ezt már csak saját költségükre tehetik.
Ahhoz, hogy igénybe vehessék ezeket a szolgáltatásokat a betegek, arra ösztönzik őket, hogy adják le mobil-telefonszámukat a háziorvosnak. Azok a betegek, akiknek a mobil-telefonszámát már rögzítették, kapnak egy szöveges üzenetet, mely értesíti őket a szolgáltatás elindulásáról.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kapcsolódó anyagok

Fekete mágia, avagy a halott anya feltámasztása

„ Ilyen hely nincs még egy a világon” - Tárgyak élete az MTA Művészeti Gyűjteményében

Ha értjük a terápiát, könnyebb a lelki teher

Hatékony orvos-beteg kapcsolat a betegszervezetek közreműködésével

Az osztály, ahol beteg, orvos, szakdolgozó is figyelemre számíthat

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Mobil telefonos segítség Észak London háziorvosi szolgálatainak