TARTALOM

 VISSZA

 


Mobil megoldások a házi ápolásban, Norvégiában


Mobil megoldások a házi ápolásban, Norvégiában

| | |
 

Norvégia Askim önkormányzatában az ápolóknak a korábbinál több ideje jut a betegellátásra. Az alkalmazott mobil rendszer megoldásai leegyszerűsítik a jelentési és dokumentációs kötelezettségek teljesítését, s így megkönnyítik az ápolók munkáját. Ráadásul az ápolók ma már képesek a rendszeren keresztül kommunikálni, és ez növeli a rugalmasságot és az időmegtakarítást azáltal, hogy kiküszöböli a telefonálást, amikor váratlan események változást okoznak a munkatervben.

Askim önkormányzata, a Tieto, Észak Európa vezető IT szolgáltatójának régi ügyfele, az informatika segítségével a hatékonyság növelésére összpontosít az egészségügyi és jóléti ágazatban, több éve már. Az egyik fontos szükséglet a folyamatos kommunikáció megteremtése volt a nővérek és a központi iroda között. Nem ritka ugyanis, hogy valami váratlan történik valamelyik páciens meglátogatása, otthoni gondozása során (például az ápoló egy földön fekvő, korábban elesett beteget talál, sérülésekkel). Az ápolók ilyen esetben most már közvetlenül is kommunikálhatnak egymással, kisegíthetik egymást, gyorsan és hatékonyan koordinálhatják feladataikat a teljes munkanap során.

A mobil rendszer számos más módon is segít. Az ápolók online dokumentálhatják a látogatásukat, friss tájékoztatást kaphatnak az ellátottak vizsgálatainak eredményeiről, és hozzáférhetnek az aktuális gyógyszerezéshez. Az információ és a kommunikáció automatikus és hatékony áramlása nagyobb biztonságot jelent mind az ellátásban, mind a dokumentációban, s lehetővé teszi a hatékonyabb erőforrás-allokációt.
A mobil rendszer használatának két legfontosabb eredménye a jelentős megtakarítás (az ötmilliós Norvégia egyetlen önkormányzatban évi kb. 60 millió forintnak megfelelő norvég korona), és a jobb szolgáltatás.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/
Kapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

1.,   Kárpáti Krisztián mondta   2012. Május 16., Szerda 14:16:37
Ebben a formában nem sok hozzáadott érték található a cikkben, semmi konkrétum a nagyszerű eszközről! (Esetleg mobil telefon is lehetne a cikk alapján, ami nem lenne túl nagy előrelépés.)

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Mobil megoldások a házi ápolásban, Norvégiában