TARTALOM

 VISSZA

 


Gyermek a kórházban – barátságos környezetben| | |
 

Az Astrid Lindgren Gyermekkórházban - Észak-Európa legnagyobb gyermek-radiológiai osztályán – egy teljesen új, "Ambient Experience" (környezeti tapasztalás) nevű koncepciót valósítottak meg a gyermekek MRI vizsgálatában.

A koncepció a legújabb Philips MRI készülék lehetőségeire épült, melynél az innovatív design, és a hang-, világítás- és animációs technológia harmonikus környezetet teremt a gyermekek számára, a fiatalok mindennapi életbeli tapasztalatait szem előtt tartva. Ugyancsak ezt a célt szolgálja a "Kitten Scanner", egy miniatűr szkenner modell is, amellyel el tudják magyarázni a szkennelési folyamatot a gyermekeknek és így csökkenthetik a szorongásukat.

"Azt találtuk, hogy az ’Ambient Experience’ segít demisztifikálni az MRI vizsgálatot, és ha a beteg a számára érthető és barátságos környezetben nyugodtan viselkedik, akkor lecsökken a beteg mozgása vizsgálat közben. Ez viszont hozzájárulhat a teljes vizsgálati folyamat időtartamának lerövidüléséhez, s ennek következtében nő a technikának és kezelőinek hatékonysága. Értékes eszközhöz jutottunk a gyermekek és mindannyiunk érdekében. Az új megoldás ráadásul inspiráló munkahelyi környezetet is biztosít,"
mondta Katarina Johansson, az Astrid Lindgren Gyermekkórház radiológus nővére.

Amikor a gyermekben felébred a kíváncsiság és érdeklődés a vizsgáló helyiségben található kreatív elemek iránt, kikerül a figyelem fókuszából maga a vizsgálat. Mivel arra is lehetőség van, hogy a gyerekek maguk válasszanak a különböző környezetek közül, létrejön egyfajta kontroll érzet bennük, ettől jobban megnyugszanak, és készségesebben eleget tesznek az utasításoknak.Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu

Kapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Gyermek a kórházban – barátságos környezetben