TARTALOM

 VISSZA

 


Csináljunk 100 Euróból 117-et!


Csináljunk 100 Euróból 117-et!

| |
 

A rendszert kalakító Tieto cég néhány évvel ezelőtt Németországban is beindított egy interaktív SMS-szolgáltatást. A német rendszer találkozó-megerősítésre, paciens-figyelmeztetésre is alkalmas, valamint az időpontot lemondó beteg helyébe talál másikat, és értesíti is.

Az SMS-szolgáltatások jelentékeny egészségügyi előnyökkel járnak: egyszerűsítik az egészségügyi szakemberek napi rutinját, javítják a szervezet hatékonyságát, gyorsítják az ellátáshoz való hozzáférést, és előmozdítják, hogy a betegek felelősséget vállaljanak a saját ellátásukhoz való hozzáférésben. Az SMS-alapú előfoglalási rendszer beteg-orientált.

A North Karelia Central Hospital (PKKS) ortopédiai klinikáján az SMS előfoglalási rendszer 20%-al csökkentette az időpontváltozások számát. Az előzetes eredmények szerint, az új rendszer időpontfoglalással foglalkozó nővérenként mintegy 10-15%-a munkaidőt takarít meg a Fülészeti klinikán. A Gyermekgyógyászati klinika járóbeteg rendelésén az SMS előfoglalási rendszer jelentősen, egy harmaddal csökkentette az összes telefonhívások számát; az új időpont kérésével kapcsolatos hívásokét pedig több mint 60%-al.

"Az SMS-szolgáltatás hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügyi szakemberek képesek legyenek megbirkózni feladataikkal - s ugyanakkor javítja a betegeknek nyújtott szolgáltatások színvonalát. A fokozott hatékonyság a kórházakban is jelentős tényező. Ha az SMS-szolgáltatások növelik a hatékonyságot 17%-kal, akkor száz euro 117 eurová válik, " mondta Ari Laurila, a Tieto szakmai fejlesztője.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthserver.com/tieto/413-improved-efficiency-and-patient-involvement-in-healthcareKapcsolódó anyagok

A betegek otthon tartott gyógyszereinek gyógyszerész általi áttekintése

Filmet varázsolni az életből

A nyári forróság vonzza a kórokozókat

Szeniortorna - Idősebbek is elkezdhetik

Indulnak az idei MESZK-pályázatok!

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Csináljunk 100 Euróból 117-et!