TARTALOM

 VISSZA

 


Az orvosok dalra fakadnak, és a szociális média változik| | |
 

Egy orvos az Egyesült Királyságban megmutatta, hogy egy innovatív video-klipp jobban segíthet tudatosítani, hogyan kell kezelni az asztmát. mint a korábbi módszerek.

Dr. Tapas Mukherjee, a Glenfield Kórház orvosa saját főszereplésével írt, rendezett és gyártott egy zenés videót, hogy felhívja a figyelmet azokra az új irányelvekre, melyek figyelembe vételével az asztma eredményesebben kezelhető. Az European Respiratory Society (ERS) éves kongresszusára benyújtott tanulmány egzaktul bebizonyította a videó sikerét, és azt sugallta, hogy a közösségi média sikeresen fokozhatja az orvosi gyakorlat hatékonyságát.

2012 áprilisában egy audit Dr Mukherjee kórházában kimutatta, hogy súlyos az ismeretek hiánya az akut asztma kezelésében. Az egészségügyi szakemberek csupán 45%-a használta a kórházi kezelésre vonatkozó protokollokat, és 62%-uk volt egyáltalán tisztában velük.
Az irányelveket könnyen memorizálható dalszövegekké lettek alakítva, és Dr. Mukherjee elénekelte a tanácsokat, hogy hogyan kell kezelni az akut asztmát. A videó ki lett téve a Facebookra, a Twitterre és a YouTube-ra.

Egy ismételt ellenőrzést végeztek a témakörben, 2012 júniusában. A tanulmány megállapította, hogy az egészségügyi szakemberek ismeretszintje 100%-ossá vált, és az alkalmazás is jelentékenyen javult.

Dr. Mukherjee azt mondta: "A közösségi média segíthet a klinikai gyakorlat megváltoztatásában. Mivel az orvosok gyakran dolgoznak zsúfolt környezetben, kreatív módszereket kell kitalálnunk, hogy a fontos klinikai információk elérjék őket. A tanulmány kimutatta, hogy a közösségi média egy ingyenes és hatékony lehetőség ebben. A módszert természetesen a feladathoz kell igazítani, és a lehetőségeket nem korlátozza a pénz, csak a szegényes képzelet."

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/


Kulcsszavak

közösségi média, protokoll, továbbképzés, asztma, dal

Kapcsolódó anyagok

Az ápolók szerepe és feladatai a korai szepszis menedzsmentben

A postoperativ fájdalom menedzsment helyzete napjainkban Magyarországon - 2. rész

Miért pont én maradtam életben? Akut stresszreakció kezelése közúti balesetet követően

Neuropathiás fájdalom: fókuszban az amitriptylin

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


Az orvosok dalra fakadnak, és a szociális média változik