TARTALOM

 VISSZA

 


A nemzeti e-egészségügyi rendszer megalapozása Szlovákiában


A nemzeti e-egészségügyi rendszer megalapozása Szlovákiában

| |
 

Az egészségügyi rendszer elektronikus reformja fontos szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé, mint például az elektronikus bejelentkezést a háziorvosokhoz a Nemzeti Egészségügyi Portál segítségével, illetve a velük való online konzultációt; bármiféle, távolról is végezhető egészségügyi szolgáltatást (többek között gyógyszerekkel , gyógyászati segédeszközökkel, külföldön történő egészségügyi ellátással, az egészséges életmóddal és az egészségügyi szolgáltatókkal kapcsolatos tájékoztatást); lehetségessé válik vények és utalványok elektronikus formátumának alkalmazása; s kibocsátásra kerül az elektronikus egészségügyi kártya.

Az elektronikus egészségügyi kártya fő célja, hogy a polgárok hozzáférjenek az egészségügyi nyilvántartás őket érintő részeihez az interneten keresztül bárhol és bármikor. A kártya tartalmazza a betegek adatait, egyebek mellett az életmentő orvosi információkat, valamint a védőoltásokkal kapcsolatosakat is.

A egészségügyi tárca véleménye szerint a beruházások már néhány év alatt megtérülnek az információs kommunikációs technológia segítségével elérhető megtakarítások révén.


Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter

Forrás: http://www.epractice.eu/en/news/309947Kapcsolódó anyagok

Fekete mágia, avagy a halott anya feltámasztása

„ Ilyen hely nincs még egy a világon” - Tárgyak élete az MTA Művészeti Gyűjteményében

Ha értjük a terápiát, könnyebb a lelki teher

Hatékony orvos-beteg kapcsolat a betegszervezetek közreműködésével

Az osztály, ahol beteg, orvos, szakdolgozó is figyelemre számíthat

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


A nemzeti e-egészségügyi rendszer megalapozása Szlovákiában