TARTALOM

 VISSZA

 


A munkáltatók telemedicina használata várhatóan 68 százalékot emelkedik 2015-re| | |
 

A Towers Watson globális szakmai szolgáltató cég szerint a telemedicina segítségével 6 milliárd dollárt takaríthatnának meg az amerikai munkaadók évente.

"Bár ez az elemzés a maximálisan lehetséges megtakarításra világít rá, akár lényegesen alacsonyabb szintű használat is több száz millió dolláros megtakarítást generálhat " - Dr. Allan Khoury, a Towers Watson vezető tanácsadója mondta ezt egy nyilatkozatában. "Ahhoz, hogy elérhetőek legyenek ezek a megtakarítások, változás szükséges a beteg és az orvos attitűdjében. Az egészségügyi tervezésben hajlandóság kell integrálni és megtéríteni ezeket a szolgáltatásokat, valamint szabályozási támogatásra van szükség minden államban."

Egy felmérésben az 1000 embert vagy többet foglalkoztató munkáltatóknál Towers Watson megállapította, hogy a jelenleg csupán 22 százalék ajánlja fel a telemedicina konzultációkat az ügyeleti vagy az alapellátást biztosító látogatások költségtakarékos alternatívájaként. További 37 százalék tervezte, hogy bevezeti e szolgáltatásokat 2015-re, amely 68 százalékos növekedést jelent. És a 2016-ig vagy 2017-ig terjedő időszakot tekintve a munkáltatók további 34 százaléka mondta, hogy megfontolja a telemedicina használatát.

Ez nem jelenti azt, hogy minden alkalmazott használni fogja ezeket a szolgáltatásokat. A fejenkénti hasznosítási arány jelenleg kevesebb, mint 10 százalék.
"A Telemedicina megkívánja, hogy a betegek hozzáférjenek a telemedicina szolgáltatáshoz, azaz tudjanak róla egyáltalán, és ténylegesen használják," mondta Jeff Levin-Scherz szenior tanácsadó.

"A munkáltató által szponzorált távorvoslási szolgáltatásokhoz való hozzáférés jelentősen emelkedik, és dolgozunk ügyfeleinkkel, hogy bizonyos legyen, hogy közlik e lehetőség értékét a kedvezményezettekkel. Arra számítunk, hogy az ilyen szolgáltatások iránti kereslet növekedni fog, amint egyre több ember - barátok és családtagok, akiknek már jó tapasztalataik vannak – hírül adják tapasztalataikat ezekről a vizitekről."

Levin-Scherz elmondta, hogy a Towers Watson elemzése szerint minden hetedik orvos-beteg találkozó megoldható az alapellátásban telemedicina közvetítésével, beleértve a video viziteket, és a telefonhívásokat. "A biztosító társaságok és a munkáltatók ösztönzése következtében a telemedicina egyre nagyobb szerepet fog játszani az egészségügyi szolgáltatások spektrumában" folytatta. "És már manapság látható, hogy ez csupán a jéghegy csúcsa. A telemedicina csak egy része a szélesebb telehealth spektrumnak, amely magában foglalja a videót, a számítógépes- vagy mobil alkalmazásokat, a virtuális látogatásokat, a ruhaként viselhető eszközöket és egyéb fejlesztéseket. "

A Deloitte januárban azt jósolta, hogy 2014 végéig már 100 millió e-vizit lesz világszerte, ami több mint 5 milliárd dollár megtakarítást jelent. Azt jósolják, hogy ebből 75 millió látogatás Észak-Amerikában lesz, és ez 400 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest.

"Annak ellenére, hogy már 20 évesek a jóslatok, amelyek szerint az e-vizitek általánosak és megszokottak lesznek, az elfogadásuk alacsony mértékű maradt egészen a közelmúltig. Ezzel szemben úgy tűnik, hogy éppen 2014-ben lesz az inflexiós pont, elsősorban a technológiai változások és a távközlési infrastruktúra fejlődése miatt, és azért is, mert folyamatos a nyomás, hogy csökkentsék az orvosi költségeket és javítsák a gondozás színvonalát."

A Deloitte az e-vizit teljes megcélozható piacát a fejlett országokban hozzávetőlegesen 50-60 milliárd dollárra becsüli. A szélesebb értelemben vett telemedicina piac, amely tartalmazza az említetteken kívül az orvos-orvos konzultációt, távfelügyeletet, valamint a riasztásokat és értesítéseket, az előrejelzések szerint 25 milliárd dolláros piac lesz 2015-ben.

Szemlézte: elitmed.hu, Kolin Péter
Forrás: http://www.ehealthnews.eu/Kulcsszavak

telemedicina távorvoslás e-vizit

Kapcsolódó anyagok

A munkáltatók telemedicina használata várhatóan 68 százalékot emelkedik 2015-re

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Akusztikus képalkotás körvonal detektálással

A visszavert hang láthatóvá teszi az objektumokat. A szonárt a hajózásba használják, hogy információt szerezzenek a tengerfenékről vagy a halrajokról, míg a nőgyógyászok az ultrahang felvételeket arra használja, hogy a magzatokat tanulmányozzák az anyaméhben. Akusztikus eljárással, ultrahanggal anyagvizsgálatot is végezhetnek, hogy rendszeresen ellenőrizzék a vasúti sínek repedéseit vagy a repülőgép tartószerkezeteit.

Tovább


Mobiltelefonos navigációs szolgáltatások az idősebb korosztály számára – lépésről lépésre vezetik őket útjukon

Finnországban a VTT Technical Research Centre kifejlesztett egy olyan mobiltelefon-alapú navigációs szolgáltatást a rászoruló éltesebb generációk számára, amely a megfelelő címre kalauzolja el az idősebb felhasználókat abban az esetben is, ha elvesztek egy számukra idegen városban. A mobiltelefonos navigációs alkalmazás egy európai projekt eredménye, s a szolgáltatás segítségével az idősek a tömegközlekedést is képesek használni, valamint segíti őket az útvonal összes szakaszán.

Tovább


Egy App naponta kétszer, s még a fogorvosod nevét is elfelejted

A British Dental Journal által közzétett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a „Brush DJ” nevű mobiltelefonos applikáció használata, mely azt célozza, hogy ösztönözze a fiatalokat, hogy magukévá tegyék és fenntartsák a hatékony orális egészségügyi ellátási rutin tényeken alapuló technikáit, hatékony, és eléri céljait. A "Brush DJ" 2011 végén indult útjára az Apple App Store-ban,, és 2013-ban felvételt nyert a NHS által kiválasztott Egészségügyi Alkalmazások Könyvtárában. 2015 februárjáig a Brush DJ-t, amely ingyenes, és nem tartalmaz reklámokat vagy app-vásárlásokat,, már több mint 197.000 júzer letöltötte 188 országban. Az alkalmazást bármilyen típusú fogkefével használni lehet .

Tovább


Törvények egyengethetik az e-egészségügy fejlesztését Németországban

Az e-egészségügyi törvényjavaslat, amit ezév tavaszán nyújtottak be, pontos határidőket tűz ki az e-egészségügy infrastruktúrájának kialakítására és az eHealth (elektronikus egészségügyi) szolgáltatások bevezetésére. A megvalósítás mielőbbi előmozdítására szankciókat és ösztönzőket egyaránt alkalmazni fognak a német egészségügyben.

Tovább


A munkáltatók telemedicina használata várhatóan 68 százalékot emelkedik 2015-re