hirdetés

TARTALOM

 VISSZA

 


Harcoljunk együtt a CoVID-19 ellen!
CoVID-19 live discussion webcast series


Harcoljunk együtt a CoVID-19 ellen!
CoVID-19 live discussion webcast series

| | |
 

A koronavírus okozta járványt a WHO világjárvánnyá nyilvánította, s az utóbbi napokban sajnálatosan Európa lett a megbetegedések epicentruma.

A közösségnek tett szolgálat keretében az AstraZeneca független, nemzetközi szakértők bevonásával egy webcast-sorozatot szervez egészségügyi szakemberek számára, melynek során első kézből kaphatnak információt a járvány elleni védekezésben és a betegek gyógyításában érdekelt szakemberek. A témákat neves kínai és európai szakértők dolgozzák fel, konkrét klinikai és járványügyi tapasztalatok alapján.

A webcast közvetítések során élő, interaktív angol nyelvű kommunikáció zajlik, de szinkrontolmácsolás révén a német, spanyol, francia és kínai nyelven is be lehet kapcsolódni.

A következő esemény időpontja: 2020. március 28. (szombat) 9.00 – 11.00 (CET)

Opening: Christopher KM Hui (Host)
9:00 – 9:05

Update on the China COVID-19 situation from scientific standpoint: Nanshan Zhong
9:05 – 9:15

Characteristic pathological findings and clinic correlations: Wenhong Zhang
9:15 – 9:25

Live from the frontline: Respiratory therapy: timing and approach: Qiu Haibo
9:25 – 9:35

Strategy for preventing mild COVID-19 to severe conversion: Wenhong Zhang
9:35 – 9:45

Prevention of nosocomial infections and control measures during 2019 n-Cov outbreak: Chun Pan
9:45 – 9:55

Spain: situation update and prevention measures - Luis Pérez de Llano and Carlos Almonacid
9:55 – 10:00

Current treatment protocol and key challenges with managing severe COVID-19 patients
10:00 – 10:05

Germany: situation update and prevention measures - Tobias Welte
10:05 – 10:10

Current treatment protocol and key challenges with managing severe COVID-19 patients
10:10 – 10:15

France: situation update and prevention measures Guillome Ranchon
10:15 – 10:20

Current treatment protocol and key challenges with managing severe COVID-19 patients
10:20 – 10:25

Administrative/operative management in the hospitals under European context (learnings from Italy: Pierachille Santus

Poll session
10:35 – 10:40

Scientific Discussion: All Experts
10:40 – 11:00

A webcast-közvetítés megtekintéséhez, kérjük, regisztráljon az alábbi link segítségével, a résztvevők száma nincs korlátozva. Ennek megfelelően kérem, továbbítsa minden olyan munkatársának, akit esetlegesen érdekelhet a téma.

A regisztrációhoz és az élő webcast megtekintéséhez kérjük, látogasson el a következő weboldalra:

https://webstreamlive.com/astrazeneca/global/280320


Ha valamilyen oknál fogva nem tud csatlakozni az élő közvetítéshez, vagy a már elhangzott közvetítések valamelyikét szeretné megtekinteni, erre az oldalra kattintva eléri a felvételeket:

https://covid19.astrazeneca.comA webcast közvetítés során 8 vezető kínai, koreai, japán, olasz és szingapúri szakember előadását hallgathatja és nézheti meg.

A webcast sorozat folytatódik, tervezetten április 18-án (ennek során elsősorban az amerikai kontinens szakemberi számára közvetítünk, így annak ideje várhatóan nem lesz ideális az európai nézők számára).

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a rögzített és élő közvetítések esetén is az elhangzott tartalom a szerzők és az előadók álláspontján alapul, az AstraZeneca azt semmilyen módon nem befolyásolja, s azért felelősséget sem tud vállalni. Az AstraZeneca az előadóknak semmilyen honoráriumot nem fizet, tevékenysége kimerül a közvetítés technikai feltételeinek biztosításában.

Kérjük, vegye figyelembe a gyorsan gyarapodó ismereteket, főleg a rögzített előadások esetében előfordulhat, hogy a diagnosztika és a kezelés tekintetében a protokollok megváltozhatnak.

Forrás AstraZeneca Kft.
2020.március 27.Kulcsszavak

COVID-19, webcat, AstraZeneca, konferencia, online

Kapcsolódó anyagok

Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Mi lesz majd „normális” a koronavírus után?

Diabetológus megjegyzése

COVID-19: A kontaktok követésének részletes előnyei

A COVID-19-el fertőzött betegek kórházi kibocsátásának feltételei

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Hogyan éljék túl lelkileg a dolgozók a krízishelyzetet?

A Covid19 embert próbáló kihívás elé állította az egész társadalmat, de pillanatnyilag talán a legnagyobb teher az egészségügyben és a szociális szférában dolgozókra hárul. Munkájukra égetőbb szükség van, mint valaha, éppen ezért fontos, hogy nekik is legyenek megküzdési stratégiáik a kialakult krízishelyzet kezelésére. Mind a világjárvány képe, az azt kísérő félelem szorongást, stresszt okoz, a sok esetben azt kísérő izoláció is komoly lelki terhet jelent. Hogyan észlelhetjük egymáson és enyhíthetjük a nyomást, oldhatjuk meg az esetleg ezt kísérő szimptómákat? A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum hívja fel a figyelmet: a dolgozók egymásra is ügyeljenek!

Tovább


Semmilyen orvosi kezelést ne hagyjunk abba!

Többeket távol tart mind az orvosi vizittől, mind a korábban szedett gyógyszereiktől a korona vírus okozta bizonytalan helyzet. Orvosokat, pácienseket egyaránt. Sokakat az interneten keringő álhírek rémítenek el, másoknak a személyes találkozás, a kórházba belépés maga a mumus. Most valamennyi szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy minden olyan kezelésre, diagnosztikára és gyógyszeres terápiára szükség van, amelyek elmulasztása a későbbiekben tartós egészségkárosodást, vagy akár életveszélyes következményekkel járhat. Legyen az egy vérnyomáscsökkentő készítmény, vagy akár tényleg akár egy életmentő daganat ellenes terápia.

Tovább


Mi lesz majd „normális” a koronavírus után?

Jogosan állapítja meg a cikk szerzője, hogy ebben a tekintetben senki nem tud akár rövid vagy hosszú távú prognózist mondani. Nem tudhatjuk, hogy a régi struktúrák és beidegződések hogyan változnak meg a napjainkban lejátszódó események hatására. Bizonyos kérdések azonban olyan válaszadási kényszereket tesznek nyilvánvalóvá, amelyekből mégis képet alkothatunk a jövőt illetően. Ezek a kérdések: az idő gyorsulása, az új klinikai irányelvek, az egészségügyi dolgozók munkakörülményei, az orvos-beteg kapcsolat változása, készenlét a veszélyekkel szemben és a társadalmi egyenlőtlenségek.

Tovább


Diabetológus megjegyzése

A teljes magyar lakosság nagyjából 10%-a érintett cukorbetegség szempontjából. Sajnos, ahogy a legtöbb fertőző betegség lefolyását, a COVID-19-ét is jelentősen rontja a cukorbetegség. A cukorbetegség a COVID-19 fertőzés letalitását 50%-al növeli. A népbetegségnek számító cukorbetegség csak úgy, mint a súlyos tünetekkel járó koronavírus fertőzés gyakrabban érinti az egyébként is idősebb, polimorbid és ezért esendőbb betegeket. A két betegség között ezen kívül is számos kapcsolat lehet (ACE-2 expressio, DPP4, immunrendszer), mely a szemle tömören összegez. Maga a COVID-19 is rontja a glikaemiás paramétereket, ugyanis egyaránt károsítja az inzulinszekréciót és fokozza az inzulinrezisztenciát. Ez összhangban van azzal régi megfigyeléssel, mely szerint a lázzal járó betegségek esetén eddig is hasonló jelenséget láttunk.

Tovább