TARTALOM

 VISSZA

LAM (Lege Artis Medicinæ) - 2009;19(11)


 


Spirituális rokkantak és szenvedélyes józanok
- Beszélgetés dr. Kelemen Gábor addiktológussal


Spirituális rokkantak és szenvedélyes józanok 
- Beszélgetés dr. Kelemen Gábor addiktológussal
Nagy Zsuzsanna
| |
 
Az úgynevezett szenvedélybetegségek egyszerre betegítik meg az emberi testet, lelket, szellemet és kapcsolatrendszert. Az a kérdés, hogy mit tekintünk betegségnek, történelmileg változik.

Kapcsolódó anyagok

Az ápolók szerepe és feladatai a korai szepszis menedzsmentben

A postoperativ fájdalom menedzsment helyzete napjainkban Magyarországon - 2. rész

A múlt megértése segíthet a jövő alkotásában (Hogyan volt, van, és hogyan tovább: „orvosi ténykedések és ápolás”)

A Hasnyálmirigyrák Világnapja - Lankadatlan éberség!

A gyermekek ellen elkövetett szexuális abúzus kockázatbecslése az amerikai jogi gyakorlatban

Hozzászólások:

1.,   Málovics Éva mondta   2011. Július 12., Kedd 11:05:29
Nagyon érdekes a beszélgetés, de nem sokat segít abban, hogy tudjam, hogy alkoholbeteg vagyok -e vagy sem. ez egy hosszú folyamat, ki kellene mondani, ha ezzel foglalkozunk, hogy mit jelent (heti/napi hány gr.) hogy benne vagyok ebben a folyamatban, ha igen kb. hol tartok. Mert erről az orvosoknak sincs fogalmuk, s nem is foglalkoznak vele, ha az az ember jelzi. szerintem ez fontos tényezője lenne a megelőzésnek, vagy az időben történő önkontroll erősítésnek, kialakításnak.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Tartalomjegyzék:

Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

A bor íve

Az alkimisták szerették volna felfedezni a Bölcsek Kövét, amely a tudás végtelenjét adhatja az emberiségnek; meg akarták találni az örök fiatalság kulcsát, a Halhatatlanság Elixírjét; és meg akarták találni, hogy hogyan lehet egyik fémet a másikba átalakítani. Vida Péter szekszárdi borász igazi alkimista.

Tovább


Egy nehezen felismerhető betegség

Dr. Simon László gasztroenterológusprofesszor beszélget a Magyar Crohn-Colitises Betegek Országos Egyesületének (MCCBE) képviselőivel: Kriszt Magdolna elnökkel, Vuncs Judit vezetőségi taggal, Fekete Krisztinával, aki hat évig vezette az egyesületet és Gréczi Judittal, aki vezetőségi tag, védőnő és egészségfejlesztőmentálhigiénikus.

Tovább


A Láthatatlan kiállítás üzenete

Kiléptünk egy ajtón hunyorogva és kissé kábán az átélt élményektől. A katarzis tiszta, élő, egyértelmű érzésével. Nem is kérdés, hogy felemelő dolgot éltünk át - a megszülető emberi közösségét. Hogy úrrá lettünk a bajon, legyőztük a sötétséget.

Tovább


Az igazi „jóllét” megteremtéséért

Spiller Ágota sportrekreációs szakember és kineziológus. A felcsúti asszonyok klubjának megálmodója és megalapítója. Számtalan helyi kezdeményezés alkotója és szervezője.

Tovább


Spirituális rokkantak és szenvedélyes józanok - Beszélgetés dr. Kelemen Gábor addiktológussal