TARTALOM

 VISSZA

 


SeriousFun-táborok növelik a rezilienciát| |
 

A SeriousFun táborok, így a súlyosan beteg gyerekek gyógyulásáért létrejött Bátor Tábor Alapítvány tábora tényleg megváltoztatják a gyerekek életét. A Yale Egyetem legfrissebb értékelő tanulmánya megerősíti mindazt, amit a mosolyokból, a nevetésekből és a történetekből már évek óta tudtunk – a SeriousFun tényleg életre szóló élmény.

Gyakran mondjuk, hogy a táborozás után megváltozik a gyerekek élete, ezt a táborban járt, csillogó szemű gyerekek, a szülők, az önkéntesek és az egészségügyi csapat tagjai is megerősítik. Az elmúlt néhány évben a SeriousFun Children’s Network és a Yale Orvosi Egyetemének Gyermektudományi Központja azon dolgoztak, hogy megtudják, mit tesz pontosan a SeriousFun táborszövetség a gyerekekért?

A táborozó gyerekek szülei körében a tábort megelőzően, majd a tábor után egy hónappal is felmérést végeztek a gyerekek hozzáállásával és viselkedésével kapcsolatban, hogy megvizsgálják a tábor lehetséges hatásait. A kutatás megerősítette: a tábor valóban megváltoztatja a gyerekek életét:

• a szülők 79%-a szerint a gyermekének nőtt az önbizalma,
• 77% szerint a gyermekének jobb lett az önértékelése,
• 75% szerint a gyermeke érettebben viselkedik,
• 74% szerint a gyermeke önállóbbá vált,
• 76% szerint a gyermeke jobban érdeklődik a társas tevékenységek iránt,
• 80% szerint a gyermeke szívesebben próbál ki új dolgokat.

A felmérés keretében arra kérték a szülőket, hogy a közösségi támogatás különböző tényezőit értékeljék a gyerekek rezilienciájának (rugalmas lelki alkalmazkodóképességének) szempontjából. A kapcsolati készség az egyik olyan fontos tényező, amelyben jelentős javulás volt tapasztalható a tábor után egy hónappal. Ez a javulás hozzájárult a más fontos területeken tapasztalt pozitív eredményekhez is, mint például:
• az orvosi személyzethez való hozzáállás,
• a gyógyszerszedéssel kapcsolatos attitűd,
• alkalmazkodóképesség,
• társasági és passzív problémamegoldó stratégiák
• új barátok szerzése.

Az összegyűjtött adatok segítségével a tanulmány megállapította, hogy a SeriousFun-táborozóknál jelentős javulás figyelhető meg a tábor után egy hónappal: nőtt az önbizalmuk és az önértékelésük, javultak a kapcsolatteremtő és társas készségeik. Ezek az eredmények pozitív hatással voltak a gyerekek életének más területeire is, mint például a gyógyszerszedéshez való hozzáállásukra, az alkalmazkodóképességükre, illetve arra, hogy mennyire tudnak új barátokat szerezni.

Az értékelés megmutatja, hogy a SeriousFun-táborokban megfigyelhető dinamizmusok – például az új barátságok, a támogató közösség, a javuló társas készségek – mind növelik a táborozók ellenálló képességét, komoly pszichológiai és szociális segítséget biztosítanak a gyerekeknek, amely növeli a rezilienciát és ezzel segíti őket a betegségükkel szembeni küzdelemben.

Forrás: Bátor Tábor

Kapcsolódó videó:Kulcsszavak

Bátor Tábor, reziliencia, SeriousFun

Kapcsolódó anyagok

Te is egy vagy, te sem vagy más!

SeriousFun-táborok növelik a rezilienciát

Hozzászólások:

Nincs hozzászólás ehhez a cikkhez.

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie.


Extra tartalom:

 
ROVAT TOVÁBBI CIKKEI

Programajánló: Bartók, Jazz, Kékszakállú herceg vára

A Blaubart (Kékszakáll) egy svájci klasszikus-jazz trió, melynek vezércsillaga Bartók zenéje. Amikor ebben a formációban elkezdtek zenélni és felmerült az igény, hogy a saját kompozíciók és az improvizálás mellett klasszikust is játszanak...

Tovább


Shakespeare Fesztivál 2016 Gyula

2005 óta rendezik meg július elején a tíznapos Shakespeare Fesztivált, amellyel a Gyulai Várszínház kilépett a nemzetközi fesztiválok közé. A fesztivál hírnevét többek között az is bizonyítja, hogy világhírű rendezők hozzák el előadásaikat és neves színházak jelentkeznek, hogy produkciójukat bemutassák Gyulán.

Tovább


Programajánló: Vivant - Finisszázs

Kőszeghy Flóra tárlatvezetéssel egybekötött finisszázst tart 2016. június 10-én, pénteken 19.00-tól a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) kiállítótermében. A festő tárgyrészleteket tartalmazó nagy méretű festményei mellett az eredeti tárgyak is megtekinthetőek.

Tovább


Hirano Keiicsiró Budapesten

Szeptember 25-én pénteken 17:30-kor a Nemzetek Házában (Bp. VI. Bajza u. 54. földszint) előadást tart Hirano Keiicsiró, Akutagava-díjas japán író.

Tovább


SeriousFun-táborok növelik a rezilienciát